2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Internetiniai treneriai renkasi populiarumo taškus

2020-04-14
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Aistis Michailovskis

 

Karantino laikotarpiu nevyksta treniruotės, tad daugelis sportininkų sportuoja žiūrėdami įrašus, kuriuos filmuoja treneriai ir dalijasi per "Youtube". Šioje platformoje yra įvairių sporto šakų trenerių, tad beveik visi sportuojantys laisvu laiku gali treniruotis.  Aš sportuodamas lauke atlieku ir pratimus iš "Youtube" ir tuos, kuriuos kuriuos  darydavau krepšinio treniruočių metu.

 

Šiuo metu pamokos vyksta nuotoliniu būdu, tad vietoj kūno kultūros pamokų mano mokytoja  iš "Youtube" atsiunčia videomedžiagos, pagal kurią reikėtų sportuoti.  Ji ragina kuo mažiau sėdėti prie kompiuterių, planšečių, telefonų, o patiems susirasti vaizdo medžiagos ir pagal ją sportuoti. Jos teigimu, karantinas yra pats geriausias metas tą daryti.

 

Internetiniai treneriai šiuo metu sulaukia daug sportininkų dėmesio, dauguma jų koronaviruso laikotarpiu tik ir sportuoja tokiu būdu. Bet naudos sulaukia ir treneriai, kurie tą daro – kuo daugiau peržiūrų, tuo jie tampa žinomesni. Tačiau videoklipų sporto tema yra ne tik „Youtube“ – tą dabar aktyviai transliuoja ir televizijos kanalai, ir dažnai ne po vieną kartą į dieną. Tad neturėtų būti problema treneris, nes sportu gali užsiimti rytais ar vakarais.

 

Aš apie tai pasikalbėjau ir su savo krepšinio komandos draugu Kasparu. Jis gyvena sostinėje. Kasparui vienuolika metų, krepšinį lanko penkerius metus.

 

Jis taipogi šiuo laikotarpiu treniruojasi internetiniu būdu per ,,Youtube''. Jis pratimus daro atkakliai – žiūri vaizdo klipą net ir kelis kartus, kol galutinai pramoksta judesius ir tik tuomet juos atlieka. Tačiau, jo nuomone, sportininkai intensyviau dirba ir tobulėja salėse, kai juos stebi treneriai. Jis teigi, kad pagal vaizdo įrašus ankščiau nesitreniruodavo, bet nuo karantino pradžios tam pradėjo skirti daugiau laiko. Pasak Kasparo, jam įtakos daro ir tai, jog sportuoja vienas namuose, o ne kaip įprasta kartu su visa komanda.

 

Taipogi apie tai šnekėjau ir su savo krepšinio komandos draugu Joriu. Jis krepšinį lanko jau šešerius metus, berniukui vienuolika metų, jis iš Viniaus.

 

Jis irgi sportuoja pagal videoklipus iš ,,Youtube'' ir mano, kad tai gali padėti neprarasti įgūdžių. Tokį sportavimo būdą jis taikydavo ir ankščiau, tad jam tai nebuvo svetimas dalykas. Jis teigia, jog toks treniravimosi būdas yra veiksmingas, jei tą darai kasdien. Joris daro ne tik pratimus iš ,,Youtube'', bet ir tuos, kuriuos darydavome per treniruotes, dabar net ir jo tėtis duoda patarimų. Namie jis atlieka fizinius pratimus, o rūsyje – pratimus su kamuoliu.

 

Sunkiatlečių treneris Artūras Mačionis savo ,,Facebook'' paskyroje pasidalino vaizdo klipu, kuriame yra dalimis nufilmuota nuotolinė treniruotė su Artūro auklėtiniais. Akivaizdu, jog jie šiuo metu treniruojasi namie, atlikdami fizinio rengimo pratimus, aktyviai daro atsispaudimus, atlieka atsilenkimus lauke kilnodami štangas ar vietoje sunkių svarmenų sportininkai užsikelia padangas. 

 

Mano manymu, šiuo laikotarpiu reikia sportuoti ir namie, tačiau jei yra galimybės, išeiti pasportuoti ir į lauką. Sportavimui karantino laikotarpiu yra visos galimybės: beveik visa laisva diena, tad geriau ją išnaudoti sportuojant, o ne veltui leidžiant laiką prie kompiuterių. Jei būti lauke negalite, darykite tai namuose, svarbiausia, rasti motyvacijos –  tada tai bus naudinga.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autoriui 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-14 19:17
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media