2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Džiunglės LVJC vestibiulyje

2016-09-23
 
Žygimanto Grušo nuotrauka

Žygimanto Grušo nuotrauka

Danielė Cibulskaitė


Šis vestibiulis yra Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, kuriame vyksta būreliai vaikams, jaunimui. Vestibiulis gali pasigirti sukamosiomis durimis, pro kurias dažniausiai žmonės ir žingsniuoja. Daugelis jaunesnių lankytojų eina į visokius būrelius, todėl vestibiulyje paprastai būna mažai žmonių.

 

Mokiniai dažniausiai ten trinasi laukdami savo būrelių, mažyliai su tėvais laukia savo vyresnių brolių ar seserų, kiti suaugusieji laukia savo eilės, kad galėtų sudaryti sutartis dėl jų vaikų būrelių. Aišku, čia yra ir tokių gudručių, kurie į šį pastatą ateina pavalgyti arba pasinaudoti nemokamu internetu.

 

Vos įėjus į vestibiulį pasitinka keistas kvapas, primenantis spausdintą popierių, bet laikui bėgant prie jo įmanoma priprasti. Šioje vietoje yra šiek tiek tamsiau negu kur kitur, todėl iš pradžių čia atrodo tikrai tamsu. Iš tiesų tai nėra blogai, nes dėl to vestibiulis atrodo jaukus. Jaukumo dar suteikia žalsvi ir smėlio spalvos atspalviai bei žavios medžių ir laukinių gyvūnų dekoracijos, dėl kurių susidaro amazonės džiunglių įspūdis. Tai tikrai originali idėja, bet nedera prie pastato paskirties. Taip pat bebūnant vestibiulyje įmanoma pastebėti, kad patalpoje yra šioks tos erzinantis triukšmas, kurį  sukelia vaikai, žaidžiantys stalo futbolą.

 

Norėdami pažvelgti į šį vestibiulį iš įvairesnių perspektyvų, paklausėme poros asmenų apie šią patalpą. Pirmoji pašnekovė buvo vidutinio amžiaus moteris su miegančiu vaiku ant rankų. Jos manymu, ši vieta yra „jauki, joje yra ką veikti, yra kur atsisėsti“. Visai kitaip vestibiulį apibūdino tamsiaplaukė mergina palaidais plaukais: „Vestibiulis yra atnaujintas. Jame labai triukšmauja vaikai, bet ruošti namų darbus įmanoma“.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:37
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media