2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žvalgyba pavyko

2017-09-06
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Erika Jakovlevaitė

 

Mano pažintis su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru (LVJC) prasidėjo praėjusį rudenį. Tada internete radau skelbimą apie fotografijos kursus ir renkamą grupę, kuria ir susidomėjau. Pasirodo, šiame centre vyksta labai daug įvairių ir įdomių būrelių. Mano nuostabai, buvo labai daug norinčių  lankyti įvairiausius užsiėmimus – ir vaikų, ir jaunuolių.

 

Kiekviename būrelyje yra sava aplinka ir tvarka. Bet ne visada užsiėmimai apsiriboja LVJC teritorija. Taip pat yra organizuojamos išvykos į įvairias vietas, kurios priklauso nuo užsiėmimų pobūdžio ir paties būrelio vadovo.

 

Įsimena ir atmosfera, vyraujanti tik įėjus į centrą. Aplink zuja daugybė vaikų, kiekvienas koridorius papuoštas vis kitaip, vis įdomiau. Čia pagalvota ir apie vaikų bei tėvelių patogumą – įrengtos patogios sėdimos vietos, daug erdvės žaidimams. Tai pat yra ir kavinė išalkusiems.

 

Per metus beveik kiekvienas būrelis parodo, ką nuveikė. Fotografai surengia nuotraukų parodą, šokių ir muzikos būrelių nariai organizuoja koncertus, sportuojantys kviečia į draugiškas rungtynes. Į šiuos renginius susirenka nemažai žmonių.

 

Per šią vasarą LVJC padarė didelį remontą. Dabar koridoriai dar kvepia dažais ir nėra papuošti kaip anksčiau, bet manau, kad greitai šias tuščias vietas ant sienų užpildys nauji vaikų darbai. Koridoriai  bene labiausiai atnaujinti – atsirado daugiau spalvotų mikštasuolių ir sėdmaišių, kurie ne tik patogūs, bet ir atrodo originaliai. Iš dalies pasikeitė ir dizainas, sienos iš rudų tapo baltomis, o durys ir dalis aplink jas nuspalvintos įvairiomis spalvomis. Viskas atrodo naujai ir įdomiai. Dabar šiame centre tapo dar jaukiau.

 

Tikrai nesigailiu atradusi ir pasirinkusi būtent šią vietą laisvalaikiui. Šiuo metu aš lankau Jaunųjų žurnalistų klubą, o šį užsiėmimą pasirinkau, nes mane jau seniai domino žurnalistika ir norėjosi pabūti žurnalistės vietoje. Ir štai aš čia, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, rašau savo pirmąjį tekstą.

 

Šį pasirinkimą nulėmė ir tai, kad mano būsima profesija bus susijusi su viešuoju gyvenimu, ir manau, kad ši praktika padės man ateityje.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-20 13:24
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media