2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Nesisekė menai – pasirinko sportą

2016-10-26
 
Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Liepa Rimkutė

 

Vilniuje yra daug vietų, kur moksleiviai gali praleisti laiką įvairiuose būreliuose. Viena iš jų – Lietuvos vaikų ir jaunimo centras. Būreliai veikia ir mokyklose. Apie veiklą po pamokų ir apie tai, kas lemia būrelių pasirinkimą, kalbuosi su Vilniaus Karoliniškių vidurinės mokyklos 10 klasės moksleive Rugile.

 

Laisvalaikiu Rugilė skaito knygas, žiūri filmus bei klausosi muzikos. Ji sako, kad yra lankiusi tris būrelius – dailės, plaukimo ir tinklinio. Iš visų labiausiai patiko tinklinis, nes jis suartina žmones ir tai yra puikus būdas atsipalaiduoti. Tinklinio treniruotes mergina lanko šešerius metus. Ji sako, kad tinklinis malonumas, o ne sunkus darbas.

 

Paklausiau pašnekovės, kodėl pasirinko tinklinį, o ne kitokią sporto šaką. Ji teigia, kad anksčiau norėjusi lankyti krepšinį, tačiau įsigilinusi į taisykles suprato, kad tas sportas ne jai. Taip pat Rugilė  metė dailę, nes nebuvo talentinga piešėja ir nebuvo didelio noro mokytis piešti. Prie plaukimo ji bandė priprasti, tačiau irgi nepavyko. 

 

Norėjau sužinoti, gal iš pažįstamų ir draugų ji sužinojo apie būrelius, kuriuos norėtų lankyti. Rugilė sako, kad norėtų pabandyti lankyti siuvimo būrelį, kurį pasirinkusi jos klasiokė. Įdomu, ar Rugilė norėtų tapti garsia sportininke? Ši atsakė, kad turi tokią svajonę, tačiau šiuo metu daugiau laiko skiria mokslui.

 

Mergina mano, kad tinklinis išmoko komandinio darbo ir padeda suartėti. Tačiau Rugilė teigia, kad konkurencija gali sugriauti ir artimą draugystę. Be to, tinkliniui būtinas pasitikėjimas savimi ir kitais, greita reakcija, kantrybė. Stiprių traumų mergina neturėjo, buvo tik susitrenkusi kelį. Rugilės lankomas tinklinio klubas atstovauja mokyklai, tad moksleivė yra dalyvavusi ne vienose varžybose.

 

„Manau, kad tinklinio aikštelė – puiki vieta pamiršti problemas ir neigiamas emocijas“,– baigė pokalbį mano pašnekovė.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:35
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media