2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Apie naujakurius, vaikus ir draugystę

2019-03-12
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Ieva Barišauskaitė

 

Kai žmonės atsikrausto į naujus namus ar butus, susiduria su čia jau gyvenančiais kaimynais. Jeigu šeimoje yra vaikų, jiems įdomu susipažinti su kaimynų atžalomis, nes su vaikais įdomu žaisti ir linksmintis. Kai ateina vasara, visi vaikai eina maudytis į baseiną bei degintis. Maži vaikai turi daug žaislų bei žaidimų, o didesni būna įlindę į telefonus ir, kaip mūsų mokytoja sako, tam telefone jūs tik spaudot tuos mygtukus.
 

Per atostogas galima artimiau susipažinti su naujakurių vaikais, užmegzti naują ryšį. Pati neseniai atsikrauščiau į kotedžą, norėjau susipažinti su naujais draugais bei su jų tėvais. Buvo nedrąsu, nes žinojau, kad kai gyvensiu šiame name visą laiką, turėsiu su jais bendrauti kiekvieną dieną ar kas savaitę. Aš norėsiu draugauti, todėl susitikau su vaikais ir jie susitiko su manimi. Pradėjome draugauti ir tapome gerais kaimynais.

 

Gerda iš Jaunujų žurnalistų klubo mano, jog su visais reikia draugauti, susipažinti, nes žmonės nesikandžioja. Na, aš irgi sutinku su ja.

 

28 metų vilnietis Povilas kiekvienais metais šešiems mėnesiams išvažiuoja į Daniją dirbti. Jis dirba viešbutyje. Povilas pasakoja, kad ten suranda daug netvarkingų kambarių bei kitų dalykų, dažniausiai tai padaro vaikai. Jis ten sunkiai dirba. Aš jo klausiau įvairių klausimų ir ar jis pasiilgsta savo tėvynės.

 

Povilas sako, kad Lietuvoje jis gali susitikti su draugais, kiekvieną dieną matytis su savo šeima. Ten jis laikinai tampa naujakuriu, pamato, kokie yra danai, gali pamatyti jų kultūrą. Ten yra tvarkingų ir labai netvarkingų žmonių bei vaikų. Jis kiekvieną kartą skambindamas sako, kad darbe labai pavargsta. Ten žmonės yra kitokie negu Lietuvoje, jie ten taupesni, bet ir linksmesni.

 

Pas mane mokykloje yra vaikų, kurie yra labai nemandagūs ir tyčiojasi iš kitų, jie triukšmauja, rėkia. Aišku, tai visai nepriklauso šitai temai, bet šiaip tiesiog pasakau. Mokytojos jų elgesiu nepatenkintos. Koridoriuje yra iškabos, kad negalima bėgioti, šaukti. O triukšmas būna bene kiekvieną dieną.

 

Jeigu tokie vaikai persikraustytų gyventi į naują vietą, jie iškart taptų blogais naujakuriais.

 

 

 

 /Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-02 18:56
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media