2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Jaunųjų žurnalistų klube – ir svajojantys apie mados ar kino pasaulį

2019-09-24
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: koliažo fragmentas (autorės: G.Kasčiūnaitė, I.Barišauskaitė)

Erikos Straigytės nuotraukoje: koliažo fragmentas (autorės: G.Kasčiūnaitė, I.Barišauskaitė)

Deimantė Subačiūtė


Šis straipsnelis yra mano pirmasis ir jame aš aprašysiu kelias Jaunųjų žurnalistų klubo nares, taip pat papasakosiu apie save. Šią užduotį man davė klubo vadovė Erika. Ilgai galvojau, ką man rašyti ir kaip pradėti. Pirmiausia susirinkau informaciją, tam ėmiau interviu iš klubo narių.


Šį klubą pirmus metus lankanti Nikolė yra dešimtmetė mergaitė, einanti į penktą klasę. Užaugusi Nikolė norėtų turėti savo kavinukę. Nikolė yra bandžiusi keletą būrelių, vienas iš jų yra vaidybos. Vaidybos būrelis Nikolei nelabai patiko ir tada jos tėveliai Laura ir Artūras surado Jaunųjų žurnalistų klubą, ir dukra sutiko jį lankyti. Laisvalaikiu Nikolė mėgsta piešti, kurti įvairias istorijas.


Kita Jaunųjų žurnalistų klubo narė Monika, kuriai yra 12 metų, mokosi Vilniaus Avižienių gimnazijoje, šeštoje klasėje. Užaugusi Monika norėtų studijuoti aktorystę. Monika Jaunųjų žurnalistų klubą surado pati. Laisvalaikiu Monika mėgsta būti su draugais, važinėti riedlente, dainuoti, groti saksofonu, kurti muziką. Monika lanko gana daug būrelių, vienas iš jų yra susijęs su muzika. Mėgstamiausios Monikos pamokos yra anglų kalba ir geografija.


Šį klubą taip pat pirmus metus lankanti dvylikametė Justina laisvalaikiu mėgsta šokti ir dainuoti. Užaugusi Justina norėtų būti žurnalistė. Šį būrelį Justina rado užėjusi į Lietuvos vaiku ir jaunimo centro internetinį puslapį. Justina mokosi Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos šeštoje klasėje. Mėgstamiausia Justinos pamoka yra lietuvių kalba. Taip pat Justina moka groti pianinu.


Jaunųjų žurnalistų klube yra tik du moksleiviai, turintys du vardus: tai Dagmara Adrijana ir Dovetas Danielius. Dagmarai Adrijanai yra 13 metų. Ji lanko Vilniaus Ozo gimnaziją. Laisvalaikiu Dagmara Adrijana mėgsta klausytis muzikos ir būti su draugais. Mėgstamiausia Dagmaros Adrijanos pamoka yra biologija. Dar ji eina ir į papildomas anglų kalbos pamokas. Užaugusi Dagmara Adrijana norėtų būti stilistė arba modelis.


Pirmus metus šį klubą lankau ir aš. Man 12 metų ir mokausi Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje, šeštoje klasėje. Laisvalaikiu mėgstu būti su draugais, vaikščioti parke. Mano mėgstamiausia pamoka yra lietuvių kalba. Užaugusi norėčiau būti psichoterapeutė arba žurnalistė. Aš lankau dar keletą būrelių, vienas iš jų yra plaukimo.


/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 12 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-24 21:31
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media