2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Kai stebiu, tai ir pastebiu

2020-04-07
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Jokūbas Stefanovič

 

Dabar dėl COVIDo karantinas, ir visi turi sėdėti namuose (bet ne visiems norisi).

 

Dauguma žmonių, negaledami išeiti į lauką užmušinėja laiką valandų valandomis žiūrėdami feisbuką arba teliką, arba sėdedami kompe. Bet kai kurie žmonės neturi nei feisbuko, nei kompo, nei išmaniojo.

 

Tai ką jie daro per karantiną? Nuobodžiauja? Ogi ne! Kas neturi mobiliojo, skaito knygas. Na ir taip, per karantiną pastebėtas knygų pardavimų augimas.

 

Aš į paskutinį Jaunųjų žurnalistų klubo užsiėmimą atsinešiau dvi knygas: Lenkijos rekordų knygą ir Anderseno pasakų kolekciją. Abi jau perskaičiau, o dabar skaitau Minecraft knygą. Mano tėvai taip pat skaito – mama įvairias knygas, o tėtis dažniausiai skaito knygas apie verslą.

 

Mokykloje daugelis mano klasiokų nelabai mėgsta skaityti, jiems mieliau valandų valandas sėdėti telefonuose ir žaisti brawlstarsą arba coinmasterą... Nesmagu. Ir JŽK būrelyje nedaug kas skaito (atsiprašau), o daro tą pat, kaip mano klasiokai. Ankščiau lankiau matematikos būrelį, o ten buvo tas pat – kaip matau, daugelis  mano pažįstamų žmonių yra priklausomi nuo kompų ir mobilkių. Blooooooooooooogai.

 

O biblioteka? Šalčininkų mieste yra dvi bibliotekos: mokyklos ir miesto. Pirmą mažai kas lanko, o jeigu jau ateina, tai dažniausiai tik tam, kad atiduotų senus vadovėlius ir pasiimtų naujus.

 

Šalčininkų miesto biblioteka yra dažniau lankoma, bet dažnai tik tam, kad pažaistų ten esančiuose kompuose.

 

Įprastai (ne per karantiną)  aš einu į biblioteką kiekvieną trečiadienį. Kartais pažaidžiu kompu, bet taip pat skaitau fantastiškas knygas. Vieną kartą biblioteka davė kiekvienam norinčiam „Donaldas ir kiti“ komiksus už ačiū. Aš taip pat pasiėmiau keletą komiksų. O dažniausiai skaitau enciklopedijas.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autoriui 10 m./

                                                                                                            

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-07 17:49
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media