2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Velykų triušiukas padėjo atrasti Harį ir Emmą

2020-12-07
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Emma Watson Hermionos vaidmenyje

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Emma Watson Hermionos vaidmenyje

Ieva Norušytė


Išgirdau jos vardą pirmąkart, kai perskaičiau knygą „Haris Poteris ir išminties akmuo“. Knyga labai sudomino. Ją gavau per prieš metus per Velykas, o padovanojo Velykų triušiukas. Kai tik atsiverčiau ir pradėjau skaityti, nebuvo tokia įdomi.

 

Bet, kaip mano mama sako, „nevertink knygos tik pagal viršelį ar pirmą puslapį“. Dabar supratau, ką šis posakis reiškia. Pabaigusi pirmą knygą, ėmiausi antros, trečios, ketvirtos. Skaitant penktą dalį, vidury jos sustojau, kažkodėl nebebuvo malonumo skaityti toliau. Ir taip pasibaigė šių knygų skaitymas.

 

Tada ėmiausi filmų, kurie buvo pastatyti pagal šias knygas ir kuriuose vaidina ji, mano mėgiama aktorė. Įdomūs jie buvo: kiekvieną peržiūrėjus kelis kartus, supratau, kad tai ir bus tas filmas, kurį aš noriu žiūrėti be galo be krašto. Pastaraisiais metais savaitę prieš ar po Kalėdų kiekvieną dieną per televiziją rodo Hario Poterio filmus. Šiuose filmuose pasakojama apie trijų draugų santykius, nuotykius ir akimirkas, patirtas kartu.

 

Filme matome ir didžiausią Hario priešą − Tamsos valdovą Voldemortą. Kadaise, kai Haris buvo dar visai mažiukas, Voldemortas nužudė jo tėvus, bet jo paties įveikti nepavyko niekaip. Būtent dėl to Haris turi žaibo formos randą. Paskutinėje, aštuntoje, dalyje paaiškėja, kuri pusė laimėjo − blogis ar gėris.

 

Emma Charlotte Duerre Watson – toks tikrasis aktorės vardas. Daugiau žinoma kaip Emma Watson. Hario Poterio filmuose ji buvo Hermiona Įkyrėlė. Kai žiūri filmą, neatrodo, kad ji vaidina, atrodo kad situacija vyksta iš tikrųjų. Taip pat Ema filmuose labai jautri ir moka vaidinti tokias vietas. Nors Ema filmuose apie Harį Poterį nebuvo pagrindinė veikėja, daug žmonių pastebėjo jos aktorystės talentą. Ji mane žavi ne tik savo aktorės karjera, bet ir savo stiliumi. Ema gimusi Paryžiuje, tad turi nuostabų skonį ir stilių. Aš manau, jog prancūzai ar italai turi nuostabų stilių.

 

Esu mačiusi ir daugiau jos vaidmenų filmuose „Gražuolė ir pabaisa“, „Baleto bateliai“. Visuose ji nuostabiai viską suvaidina. Štai todėl Emma Watson yra mano mėgstamiausia aktorė.

 

Lietuvoje aktorių netrūksta. Keli aktoriai turi ryšį ir su muzika, kaip Vaidas Baumila. Mano mėgstamiausia lietuvių aktorė yra Ieva Andrejavaitė. Praėjusiais metais su mama ir močiute žiūrėjome filmą „Emilija iš Laisvės alėjos“. Ten Ieva atliko pagrindinį vaidmenį. Bet labiausiai sužavi jos aktorystės talentas. Galiu drąsiai sakyti, kad Ieva moka vaidinti taip gerai kaip ir mano mėgstamiausia aktorė. Iš Lietuvos aktorių Ieva Andrejavaitė man patinka labiausiai.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-01-12 17:17
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media