2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klubo svečias - Seimo narys Aleksandras Zeltinis

2016-04-15
 
Aleksandras Zeltinis (trečias iš dešinės) ir jo žmona Simin Wieghard-Zeltinis (antra iš kairės) su Senjorų klubo nariais. Povilo Šimkavičiaus nuotrauka

Aleksandras Zeltinis (trečias iš dešinės) ir jo žmona Simin Wieghard-Zeltinis (antra iš kairės) su Senjorų klubo nariais. Povilo Šimkavičiaus nuotrauka

 

Vytautas Žeimantas

 

Tradicinis, kiekvieną pirmąjį mėnesio trečiadienį vykstantis LŽS Senjorų klubo susirinkimas šį kartą vyko pasikvietus LR Seimo narį, Švietimo, mokslo, kultūros ir Europos reikalų komitetų narį Aleksandrą Zeltinį, su žmona Simin Wieghard- Zeltinis, "Vokietijos-Lietuvos draugystės vartai"  labdaros draugijos (Hamburgas) prezidente.

 

Susirinkimą vedė Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla. Susirinkimo sekretorė - Gerda Gudjurgienė.

 

I. Skridla, susirinkimą pradėjo tradiciškai - jubiliatų pagerbimu.

 

Su 80-ojo gimtadienio jubiliejumi pirmininkas pasveikino klubo narį, lietuviškųjų enciklopedijų patriarchą, LŽS narį nuo 1991 metų Antaną Račį. Klubo narys, fotomenininkas Zinas Kazėnas jubiliatui įteikė savo gamybos ordiną.

 

Buvo pagerbta jubiliatė, žurnalistikos veteranė Marytė Marcinkevičiūtė, per 40 metų atidavusi sporto žurnalistikai. Sukaktuvininkė ir dabar dar dirba "Sporto" laikraštyje, yra parašiusi ir išleidusi per dešimt knygų sporto tematika. Jos ilgametė žurnalistinė veikla buvo įvertinta medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai".  

 

Buvo pasveikinti ir balandžio mėnesį gimę klubo nariai.

 

I.Skridla pasidžiaugė, kad gausėja klubo narių gretos. Į senjorų būrį įsijungė aktyvus spaudos darbuotojas, leidėjas, vienintelio šalyje savo šeimos žurnalo redaktorius, atsargos karininkas Povilas Šimkavičius.

 

Vėliau buvo suteiktas žodis svečiams. Seimo narys Aleksandras Zeltinis papasakojo apie Seimo darbą, aktualias, jo nuomone, Lietuvos ekonomikos, socialines, kultūros problemas, atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus.

 

Jo žmona "Vokietijos-Lietuvos draugystės vartai"  labdaros draugijos (Hamburgas) prezidentė Simin Wieghard- Zeltinis papasakojo apie savo darbą, labdaros veiklą. Ši labdaros organizacija jau daug padėjo Lietuvos žmonėms.

 

Susirinkime kalbėjęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius informavo apie LŽS aktualijas, tarp kita ko, pareiškė, kad bus bandoma atgaivinti jaunimo fotografijos konkursą.

 

Buvo aptarti ir gegužės mėnesį vyksiantys Spaudos dienos minėjimo renginiai. Tą dieną Senjorų klubo nariai lankysis Seime, vyks į Kauno Spaudos balių.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-10 12:57
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media