2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Kristupo Saboliaus paskaita „Kas yra nežmogiška vaizduotė?“

2019-08-19
 
Kristupas Sabolius

Kristupas Sabolius

Suaugusiųjų švietimo profesionalų bendruomenė kviečia į projekto „Epale" autoriteto, filosofo, rašytojo ir vertėjo Kristupo Saboliaus viešą paskaitą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Konferencijų salė, V a.). Ji vyks ketvirtadienį, 2019 m. rugpjūčio 29 d. 15 val.
Dažnai vaizduotė vadinama išskirtiniu žmogaus gebėjimu. Tačiau šiandien atsigręžiama į alternatyvias kitų rūšių protingumo formas: medžių internetą, tarprūšinį kūrybingumą, įvairių pirmuonių protavimą ar robotų vaizduotę. Vis dažniau pastebime, kad kalmarai gali steigti kūrybingas sąjungas su bakterijomis, gleivūnai projektuoja išmanias struktūras, o pelkės siūlo potvynių įveikimo strategijas. Ar mes esame vienintelės mąstančios ir kuriančios būtybės? O gal priešingai - žmogus per ilgai buvo fantazuojantis, narcizas, įsivaizdavęs tik tai, kas jam paranku ir naudinga? Jeigu taip - kaip įmanoma nežmogiška vaizduotė?
Kristupas Sabolius - Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto docentas, knygų apie vaizduotę, kūrybiškumą, technologijas ir laisvę autorius, kartu su režisieriumi Ignu Jonynu parašęs scenarijus vaidybiniams filmams „Lošėjas" (2013) ir „Nematoma" (2019). Šio filosofo noras nepanirti tik į teorinę vaizduotės plotmę, užsiimti vaizduotės praktika atsispindi ir kartu su Tomu Ramanausku parašytoje knygoje „Žmogus, kuris žinojo viską" (2014), projekte „Kūrybingumo mokykla".
Renginys nemokamas ir atviras visiems, tačiau maloniai prašome registruotis.
Organizatorius: Švietimo mainų paramos fondas, projektas „Epale"
 

 

Kontaktinis asmuo
Komunikacijos ir rinkodaros departamento Ryšių su visuomene skyrius
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
37052398517
media@lnb.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-19 12:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media