2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Patirčių iš IBBY kongreso pristatymas „Rytai susitinka su Vakarais“

2018-09-06
 
Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rugsėjo 12 d. 18 val. (Renginių erdvė, III aukštas) vyks patirčių iš kas dvejus metus organizuojamo Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros tarybos (International Board on Books for Young People, IBBY) kongreso pristatymas. Tai puiki proga išgirsti, kas vyksta kitų pasaulio šalių vaikų literatūros ir vaikų skaitybos srityje, kuo domisi tyrinėtojai, leidėjai, mokytojai, bibliotekininkai ir vaikų literatūros kūrėjai.
IBBY šiuo metu sieja tarptautines institucijas ir pavienius asmenis iš daugiau nei 70-ies valstybių, pagal galimybes jie siekia skatinti skaitymą ir rūpinasi knygų vaikams estetine ir pedagogine verte. Šių metų 36-ojo kongreso, vykusio Atėnuose, tema „Rytai susitinka su Vakarais". Kelių dienų pasaulinio masto renginyje - daug diskusijų, pranešimų, susitikimų su kūrėjais, taip pat tradiciškai įteiktas vienas reikšmingiausių vaikų literatūros apdovanojimų - H. K. Anderseno medalis.
Iš kongreso parsivežtais įspūdžiais, naujienomis ir įdomybėmis dalinsis Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir skaidos skyriaus vadovė Inga Mitunevičiūtė, Vytauto Didžiojo universiteto doc. dr. Asta Gustaitienė, aktorė, rašytoja ir vertėja Diana Gancevskaitė, Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vyriausioji tyrėja Eglė Baliutavičiūtė ir leidyklos „Tikra knyga" vadovas Jaunius Lingys. Renginį moderuos dr. Kęstutis Urba.
Diskusija yra renginių ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą" dalis. Ciklas organizuojamas Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus ir IBBY Lietuvos skyriaus. Visi ciklo renginiai yra filmuojami, o įrašai publikuojami Nacionalinės bibliotekos „Youtube" kanale. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.
Organizatoriai: Nacionalinė biblioteka ir IBBY Lietuvos skyrius
Partneriai ir rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-06 08:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media