2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į renginį apie grįžtančius paukščius ir jų nepaprastą kelionę

2019-03-13
 
2019 m. kovo 18 d. 16 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) Lietuvos ornitologų draugijos projektų koordinatorius, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro metodininkas Gediminas Petkus skaitys paskaitą „Pavasario šaukliai".
Paskaitos metu ornitologas papasakos apie grįžtančius paukščius ir jų nepaprastą kelionę. Sužinosime, kurie paukščiai jau parskrido į Lietuvą, o kurie dar tik ruošiasi pakelti sparnus. Taip pat pakalbėsime apie geriausias vietas paukščiams stebėti Vilniaus mieste.
Paskaitos metu diskutuosime, žiūrėsime vaizdo reportažus, nuotraukas iš paukščių gyvenimo. 
Po paskaitos keliausime pasivaikščioti po Vilniaus pilių parką kartu su Vilniaus valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos Tvarkymo skyriaus vedėju Stanislovu Patkausku. Susipažinsime ne tik su paukščiais (tikėtina, kad sutiksime genius, sniegenas, karklažvirblius, alksninukus, bukučius, lipučius, įvairių rūšių zyles ir varninius paukščius), inkilais ir lesykla, bet ir su kultūrinėmis, gamtinėmis saugotinomis vertybėmis. 
Renginį organizuoja Lietuvos ornitologų draugija kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru, Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija ir LMA Vrublevskių biblioteka.

 

Komunikacijos skyrius
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka
Žygimantų g. 1, LT-01102 Vilnius
(85) 212 68 90

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-13 11:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media