2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Juozas Šalkauskas: Mačiau, kaip auga vaikai, kaip keičiasi šokėjų kartos

2023-02-11
 
Juozas Šalkauskas. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Juozas Šalkauskas. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Jurgita Šakienė,
„Kauno diena"
Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykloje trečiadienio vakarą vėl skambėjo su niekuo nesupainiojamas diktoriaus, žurnalisto, fotografo, spaudos apžvalgininko, skaitovo ir renginių vedėjo Juozo Šalkausko balsas.
Padeklamavęs kelis Lietuvai, mūsų kraštui skirtus eilėraščius, jis pasidalijo Sausio 13-osios įvykių, kurių sūkuryje buvo atsidūręs, užkulisiais, o paskui ir savo, kaip Lietuvos rekordininko, kaklaraiščių kolekcininko patirtimi.
Kaip vyko radijo, TV transliacijos per ir po Sausio įvykių? Grasinimai jam ir šeimos nariams, netyčia greitesniu tempu, nei derėtų, paleistas Lietuvos himnas ir daug kitų įdomių detalių, aplinkybių.
Į popietę svečias atvyko ne tuščiomis tiesiogine šio žodžio prasme. Dalį jo kolekcijos egzempliorių buvo galima čia pat apžiūrėti. Ar esate kada matę gintarinį kaklaraištį ar kaklaraištį su krepšininko Arvydo Sabonio parašu?
Diktorius daug prisidėjo moderuojant Baltijos kelio grandinės vientisumą. J. Šalkauskas - ir talentingas fotografas, žiemą persikūnijantis į Kalėdų Senelį. Turi sukaupęs didžiulę kolekciją įspūdingų nuotraukų iš kelionių, kurias sudėjo į kelias knygas ir išleido.
Šis J. Šalkausko vizitas Kaune - tautinių šokių ansamblis „Malūnėlio" meno vadovės ir choreografės Birutės Brazdžiūtės inicijuoto edukacijų ciklo „Čia Lietuva", skirto „Malūnėlio" bendruomenei, dalis.
Vieno geriausių vaikų tautinių šokių ansamblių Lietuvoje ir J. Šalkausko draugystė užsimezgė jau seniai. Kolektyvas koncertuoja miesto renginiuose, dalyvauja respublikinėse šventėse, renginiuose, konkursuose užsienyje. Pavyzdžiui, pasaulinėse „Expo" parodose pristato lietuvišką tautinį meną. Juose J. Šalkauskui daugybę kartų buvo ir tebėra patikimos pranešėjo pareigos.
Ansamblio koncertų maršrutai yra pasiekę ir Braziliją, Turkiją, Prancūziją, daugybę kitų šalių. „Malūnėlis" dalyvavo visose Pasaulio lietuvių dainų ir šokių, Kauno miesto dainų ir šokių šventėse ir t. t.
„Mačiau, kaip auga vaikai, kaip keičiasi šokėjų kartos. Daug metų gražiai bendraujame", - kalbėjo Juozas Šalkauskas ir pasidžiaugė, kad nors jau yra pensijoje, bet jo dar neužmiršta nei renginių organizatoriai, nei klausytojai.
Pašnekovas neslėpė susižavėjimo jaunųjų šokėjų drausmingumu, pasitempimu, energija ir kantrybe, gera nuotaika. Pavyzdžiui, per vieną renginių, kai viduryje kūrinio stadione dingo elektra ir repeticija buvo 20 minučių sustabdyta, šokėjai neišsibarstė, o lyg niekur nieko laukė, kol galės tęsti pasirodymą.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-02-11 14:31
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Senjoras

2023-02-13 10:38

Tikrai gaila, kad gerbiamo Juozo balsas nebeskamba radijo bangomis. Dabar per visokias radijo stotis spaudos apžvalgos būna, bet ne tokios, kokios būdavo anksčiau, kai dar dirbo šis diktorius. Dabar radijo laidų vedėjai kalba taip neaiškiai, sumala žodžius,kad nieko nesupranti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Pagarba

2023-02-11 14:38

Ilgimes šio Diktoriaus balso... Ilgus metus klausėme rytais spaudos apžvalgos, neliko jo šioje mieloje rytinėje valandėlėje,....nebeįdomi ir spauda. Sėkmės ir sveikatos didžiausios, gerb. p. Šalkauskai, džiuginęs mus įtaigiu balsu.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media