2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Leidinio „Lenkija ir Lietuva. Polska i Litwa“ pristatymas

2018-02-13
 
Leidinio „Lenkija ir Lietuva. Polska i Litwa" pristatymas Įvyks M. Mažvydo nacionalinėje bibliotekoje (Konferencijų salė, V a.) vasario 15 d. 17 val.
Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į leidinio „Lenkija ir Lietuva. Polska i Litwa" pristatymą.
Pristatyme dalyvauja Varšuvos universiteto profesorius, leidinio redaktorius Michalas Kopczynski, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė, Lenkijos Respublikos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska, Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Renginį veda istorikas Alvydas Nikžentaitis. Leidinys „Lietuva ir Lenkija" leidžiamas vykdant specialų Lietuvos ir Lenkijos istorikų projektą, kuriuo siekiama populiariai pristatyti visuomenei XVI-XVIII amžių Abiejų Tautų istoriją. Šiame, jau antrame, serijos numeryje spausdinami Lietuvos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir JAV istorikų tekstai apie Barborą Radvilaitę, Liublino ir Kėdainių unijas, Tadeušą Kosčiušką, analizuojamas lietuvių ir lenkų karybos menas. Taip pat netikėtu rakursu pristatoma Vilniaus universiteto reikšmė Europos civilizacijos kontekste.
Projektą finansavo Tautinių mažumų departamentas. Visas žurnalo tiražas bus nemokamai perduotas Pietryčių Lietuvos mokykloms.
Be to, po leidinio pristatymo rengiama Lietuvos ir Lenkijos istorikų diskusija „Kur yra lietuvių ir lenkų istorikų dialogo ribos". Joje dalyvauja Varšuvos universiteto profesorius M. Kopczynski, Lenkijos istorijos muziejaus direktorius Robertas Kostro, Vilniaus universiteto profesorius Alfredas Bumblauskas ir Lietuvos istorijos instituto direktorius Rimantas Miknys. Diskusiją moderuoja žurnalistas Rimvydas Valatka.
Susidomėjusius maloniai kviečiame į renginius.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-02-13 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media