2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Filmo „Mano tėvas“ peržiūra ir susitikimas su kūrėjais

2019-11-24
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka lapkričio 28 d. 18 val. (Konferencijų salė, V aukštas) dalyvauti filmo „Mano tėvas" peržiūroje. Filme pasakojama apie jauną ukrainietę, kuri leidžiasi į kelionę ieškoti savo tėvo, Rusijos ir Ukrainos karinio konflikto dalyvio, ir galiausiai tampančią kario dukra.
Kariniai susirėmimai Rytų Ukrainoje prasidėjo 2014 m. pavasarį, kai reguliariosios Rusijos kariuomenės pajėgos įsiveržė į suverenią Ukrainos teritoriją. Volodimiras Samolenka buvo vienas pirmųjų Donbaso bataliono savanorių. Dukra Olia savo tėvą laikė geriausiu draugu. Jai reikės įveikti ilgą kelią ir praleisti dvejus metus aiškinantis, kas per karą nutiko jos tėvui. Netgi sužinoti, kas yra DNR ir kaip identifikuojami kūnai. Bendraudama su tėvo bendražygiais ir draugais, ji bando suprasti, kodėl jos tėvas išėjo į karą ir kaip karas jį pakeitė. Per šias paieškas Olia pamato kitą tėvo pusę - jis atskleidžiamas ne tik kaip rūpestingas šeimos žmogus, bet ir kaip asmuo, kuris iki paskutinio atodūsio buvo pasišventęs savo pareigai.
Maloniai kviečiame visus norinčius dalyvauti šio filmo peržiūroje. Renginyje dalyvaus Marta-Daria Klinava ir pagrindinį vaidmenį atlikusi aktorė Olga Samolenko. Renginį moderuos politikos apžvalgininkas, žurnalistas Vytautas Bruveris.
Įėjimas laisvas
Organizatorius: Ukrainos dokumentinių filmų platforma („Ukrainian documentary platform")
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-11-24 12:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media