2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: „Kelias į namus“ su Birute Jonuškaite

2019-04-15
 
Šis filmas bus rodomas 2019 m. balandžio 19 d. 12 val. Martyno Mažvydo bibliotekos Kino salėje, V aukšte. Filmas sukurtas 2016 m., dokumentinis, 31 min., rež. A. Matvejevas.
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su LRT kviečia balandžio mėnesį keliauti į žymių Lietuvos kultūros žmonių namus. Dokumentinis ciklas „Kelias į namus" - apybraižos, kuriose aplankysime garsių žmonių tėviškes, jiems ypač brangias Lietuvos vietas. Kelionėje patys sau atsakysime į klausimus, kokios aplinkybės, kokie įvykiai ir žmonės lėmė jų kūrybinį kelią. Tai ir kelionė laiku - kai grįžtama į vaikystę, mokyklos, jaunystės metus - kuri padės analizuoti išskirtinių asmenybių likimus.
Dokumentinis ciklas „Kelias į namus" buvo ne kartą apdovanotas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) radijo ir televizijos laidų konkurse „Pragiedruliai". Net trys kūrybinės grupės sukurti pasakojimai laimėjo geriausių televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" premiją: apie rašytoją Birutę Jonuškaitę, aktorę Gražiną Balandytę ir dailininkus brolius dvynius Algirdą ir Remigijų Gataveckus, užaugusius vaikų namuose. Šie menininkai apybraižose „Kelias į namus" atvirai, jautriai papasakojo apie savo vaikystės ir jaunystės patirtis.
Kūrybinė grupė užfiksavo daugiau nei 100 iškilių Lietuvos kultūros žmonių, todėl „Kelią į namus" drąsiai galima vadinti Lietuvos kultūros metraščiu. Kiekvieną balandžio-birželio mėnesio penktadienį 12 val. Nacionalinėje bibliotekoje bus galima pažiūrėti dokumentinę apybraižą „Kelias į namus". Iš viso jų parodysime net dešimt.
Kūrybinė grupė: scenarijaus autorės, redaktorės Ingrida Laimutytė ir Ginta Liaugminienė, pagrindinis vaizdo ir garso operatorius Haroldas Klevinskas, režisierius Aleksas Matvejevas.
„Kelias į namus" su Birute Jonuškaite
Su rašytoja Birute Jonuškaite keliausime į jos gimtąjį Seivų kraštą Lenkijoje. Poetė B. Jonuškaitė prisimena savo vaikystę, pirmąsias keliones į Lietuvą, kur susitinka su giminaičiais ir kultūros žmonėmis, pasakoja apie lietuvių ir lenkų santykius. „Man visą laiką atrodė, kad namai yra ten, kur aš gimiau - Seivuose. Visi sapnai buvo ten ir kai sakydavau, kad važiuoju namo, turėdavau omenyje Seivus", - prisiminimais dalinosi rašytoja B. Jonuškaitė. Kviečiame nepraleisti progos pasižvalgyti po publicistės vaikystės namus.
Apybraižos bus rodomos lietuvių kalba. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-15 14:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media