2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Kviečiame į LATGA Autorių namų renginius

2022-06-15
 
Labai džiaugiamės, galėdami jums pranešti, kad mūsų organizacija šiemet pirmąkart jungiasi prie „Kultūros nakties" maratono ir vilniečiams bei miesto svečiams birželio 17 d. (nuo 18 val. iki 2 val. nakties) dovanoja nemokamą renginį „LATGA Autorių namai" Rotušės aikštėje, į kurį maloniai kviečiame ir jus visus. Taip pat kviečiame sudalyvauti viešoje diskusijoje „Kaip galime pagelbėti Ukrainos kūrėjams?", kuri vyks Rotušės Pilkojoje salėje birželio 16 d. 12 val.
RENGINYS „LATGA AUTORIŲ NAMAI"
Kokie autorių namai be jūsų, mieli mūsų nariai? Labai kviečiame jau šį penktadienį, birželio 17 d., vilniečius (ir ne tik) autorius kartu su artimais žmonėmis vakare nuo 18 val. burtis Vilniaus Rotušės aikštėje ir palaikyti savo kolegas autorius iš Lietuvos ir Ukrainos.
LATGA atstovauja beveik šešiems tūkstančiams įvairiausių meno sričių Lietuvos autorių, ši įvairovė atsiskleis ir LATGA Autorių namų scenoje. Didžiulėje scenoje gyvai skambės mėgstamų Lietuvos ir Ukrainos muzikantų („Biplan", „Druga Rika", „BeTwins", Free Finga, Vido Bareikio ir kt.) dainos. Koncertą ves muzikos autorė, Asociacijos LATGA Tarybos pirmininkė Raminta Naujanytė-Bjelle. Renginio metu iš ekrano sveikinsis ir savo kūrybą pristatys abiejų šalių vizualiųjų menų atstovai, o po koncerto Vilniaus Rotušėje vyks naktiniai poezijos skaitymai, kurių metu skambės aktualios lietuvių ir ukrainiečių autorių eilės.
„LATGA AUTORIŲ NAMŲ" DISKUSIJA
Labai kviečiame jus į viešą diskusiją „Kaip galime pagelbėti Ukrainos kūrėjams?", kurios metu sieksime aptarti jau suteiktas ir naujas pagalbos priemones nuo karo kenčiančios Ukrainos kūrėjams, taip pat paliesime ir mūsų kultūros politikos agresorės Rusijos ir jos „talkininkės" Baltarusijos atžvilgiu klausimą.
Diskusija vyks birželio 16 d. 12 val. Vilniaus rotušės Pilkojoje salėje, joje dalyvaus Asociacijos LATGA direktorė Laura Baškevičienė, Ukrainos kolektyvinės autorių teisių ir gretutinių teisių administravimo organizacijos UACRR vadovas Valerijus Charčyšynas, kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius, „ELITAZ Grupė" atstovas, Renginių industrijos asociacijos valdybos narys Gediminas Jaunius, LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas ir kt. Planuojama trukmė - iki 2 valandų. Jus taip pat kviečiame užduoti klausimus ir įsitraukti į diskusiją.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-15 06:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media