2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Tautinių bendrijų namuose - Vytauto A. Gocento tapybos paroda

2020-02-27
 
Klaipėdiškio Vytauto A. Gocento tapybos darbų paroda "Rusnės, Šilutės ir Klaipėdos peizažai. 2012-2019" sudaryta iš autoriaus aštuonių tarptautinių tapybos plenerų, vykusių 2012-2019 m. Rusnėje, o taip pat Klaipėdos bei Šilutės etiudų.
Parodos atidarymas įvyks 2020 m. vasario 12 d. Tautinių bendrijų namų svetainėje (Raugyklos g. 25, Vilnius). Susitikimas su autoriumi - ten pat vasario 27 d. 17.00 val.
Autorius, dirbantis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, savo žinias, energiją atidavė ne tik bibliotekininkystei, bet ir Mažajai Lietuvai. Jis - ir Lietuvininkų bendrijos "Mažoji Lietuva" vienas kūrėjų, o dabar valdybos narys ir Vilniaus skyriaus vadovas, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos kolegijos narys ir kita. 
Visi jo gyvenimo takai vėl ir vėl grįžta į Mažąją Lietuvą - jai skirti ir eilėraščiai, ir straipsniai, ir rašoma atsiminimų knyga "Konvalijos iš Klaipėdos".
Klaipėda - autoriaus gimtasis miestas. Uostamiesčiui ir dedikuota dauguma jo darbų. Juose matome siaurą senamiesčio gatvelę, arti vienas prie kito prigludusius namus, pajuntame dvelkiančią senovę, kurią paryškina dabar jau nesutinkamas tose gatvelėse vežimas..
Nesvetimi jo teptukui ramybe, jaukumu alsuojantis žvejų kaimeliai. Nepamirštamos ir burinės valtys, kurių stiebuose puikuojasi vėtrungės. Beveik visuose jo darbuose tai, kas būdinga Klaipėdos kraštui: vanduo, marios, ramus marių ar kanalo krantas.
V. Gocentas yra dalyvavęs kolektyvinėse ar asmeninėse tautodailės parodose Klaipėdoje, Vilniuje, Šilutėje, Rusnėje, Juodkrantėje, Karaliaučiuje, Palangoje, Kogalyme (Rusijos Federacija, Sibiras), Naujajame Delyje (Indija) ir kitur. 
Tautinių bendrijų namų galerijoje autoriaus tapyba vieši pirmą kartą - kolekcija nuolatos auganti ir atsinaujinanti su kiekvienu vasaros pleneru gimtajame Klaipėdos krašte. 
Autorius tikisi šios parodos lankytojų dėmesio ir iš anksto dėkoja - malonių įspūdžių keliaujant nuostabiomis tėvonijų krašto vietovėmis.
Parodos anotacijai panaudotas juodkrantiškės Aldonos Balsevičienės tekstas
Vytautas A. Gocentas, gimė 1953 m. balandžio 23 d. Klaipėdoje, 1960-1971 m. m. baigė Vydūno ir I. Simonaitytės (tuomet - IV ir XV vidurines) mokyklas, 1976 m. - Vilniaus universitetą, greta ekonomisto diplomo įgydamas ir dailės būrelių vadovo pažymėjimą. Lankė tris dailės studijas: Klaipėdos kultūros rūmuose dailininko Vaclovo Rimkaus, Vilniaus universitete dailininko Kosto Dereškevičiaus ir Profsąjungų rūmuose dailininko Rimanto Z. Bičiūno bei dailininko Vladimiro Nesterenkos (suaugusiųjų dailės studija "Paletė", 1977-1994 m. m.)

 

P.S.
Su autoriumi galima susisiekti:
Tel.: +370 683 93292 nešiojamas, (8 5) 233 2072 
El. paštas: vytautas.gocentas@lnb.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-27 13:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media