2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dokumentinio filmo „Fotografai. Bolesława ir Edmund Zdanowskiai“ peržiūra

2019-07-01
 
Dokumentinio filmo „Fotografai. Bolesława ir Edmund Zdanowskiai" peržiūra įvyks rugpjučio 7 d., 17.30 val., Lietuvos nacionalinė M. Mažvydo biblioteka (Gedimino pr. 51, Vilnius).
Lenkų režisieriaus Andrzejaus Ciecierskio dokumentinis filmas (Lenkija, 53 min., 2019) pasakoja apie Boleslavą (Tallat-Kelpšaitę) ir Edmundą Zdanowskius - Vilniaus fotografijos mokyklos atstovus, žymaus fotografo Jano Bulhako mokinius ir jo sukurtos fotografikos estetikos tęsėjus. Nuo 1930 m. dirbę vienoje fotostudijoje, iš pradžių Vilniaus universiteto, vėliau savoje, Zdanowskiai kūrė kartu. Po II pasaulinio karo repatriavo į Gdynę, kur įkūrė ir tapo pirmaisiais Fotografikos licėjaus mokytojais bei tęsė kūrybinę veiklą. Zdanowskių fotografijos saugomos Lietuvos ir Lenkijos muziejuose. Jos reikšmingos ne tik meniniu, bet ir etnografiniu, istoriniu požiūriu kaip unikalūs anų laikų liudijimai. Filmas lenkų kalba su lietuviškais titrais. Įėjimas laisvas.

Organizatorius: Lenkijos institutas Vilniuje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lenkijos televizija TVP3 Gdańsk

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-07-01 13:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media