2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: M. ir J.Šlapelių muziejuje- spektaklis Motinos dienai

2013-04-24
 
Martyno Aleksos nuotraukoje: aktorė ir spektaklio režisierė Eglė Tulevičiūtė

Martyno Aleksos nuotraukoje: aktorė ir spektaklio režisierė Eglė Tulevičiūtė

Kornelija Ežerskytė

 

Gegužės 4, 5 d. 20 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40, Vilniuje) vyks spektaklis “POST SCRIPTUM”, kuris su dideliu pasisekimu pastaruoju metu rodomas šioje neįprastoje teatro gurmanams erdvėje.

 


Vienos dalies spektaklis, kurį režisavo ir pagrindinį vaidmenį jame atlieka aktorė Eglė Tulevičiūtė, pastatytas M. Delibeso romano “Penkios valandos su Mariju” motyvais. Šįkart spektaklis skirtas Motinos dienai.

 

Idėjos autorė, režisierė ir Karmenos vaidmens atlikėja – Eglė Tulevičiūtė, muzikinio sprendimo autorė ir flamenko solistė – Brigita Bublytė-Gita, pianistas – Feliksas Zakrevskis. Spektaklyje dalyvauja flamenko klubo „Tientos“ šokėjos: Ilona Čibirienė, Marina Golubeva, Sonata Tamošauskienė, Eglė Afanasjeva, Rita Valančiūtė, Virgilija Laurinaitienė.


Ispanų rašytojas ir žurnalistas Miguel‘is Delibes‘as (1920–2010) romane „Penkios valandos su Mariju“ (1966) išskirtinę reikšmę teikia namų, kaip metafizinio vertybių būsto, aspektui. Neatsitiktinai romano herojės Karmenos, rašytojo bei mokytojo žmonos iš Pietų Ispanijos provincijos, gyvenimas perkeliamas į Marijos ir Jurgio Šlapelių namus, kurių sienos tarsi užkonservavo ir išsaugojo čia gyvenusių, kūrusių ir viešėjusių Lietuvos šviesuolių dvasią…


Tad neieškokime skirtumų tarp lietuviškųjų ir ispaniškųjų namų. Egzistuoja posakis: „Mi casa es su casa“ („Mano namai – tavo namai“). Tebūna taip ir spektaklio vakarą...


Projekto organizatoriai: VšĮ „Meno ekspansija“, Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus.

Bilieto kaina: 35 Lt. Vietų skaičius labai ribotas!

Dėmesio! Visiems, atsivedusiems į spektaklį Mamą, antras bilietas tekainuos 15 Lt.


Bilietus prašome rezervuoti iš anksto, skambinant nurodytais telefonais. Bilietai platinami Marijos ir Jurgio Šlapelių namo-muziejaus administracijoje (darbo laikas: pirmadieniais - penktadieniais nuo 9 iki 17 val.).


Telefonai pasiteiravimui ir bilietų rezervavimui: 8 689 83689, 261 07 71, 8 611 41157.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-24 11:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media