2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: PIANO.LT – G.Bončkutės-Petronienės knygos sutiktuvės

2011-12-01
 

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 6 d., antradienį, 18.30 val. sostinės pranciškonų rūmuose įsikūrusioje Piano.lt salėje vyks knygos sutiktuvės – savo kolegas, bičiulius ir visus knygų mylėtojus kviečia Genovaitė Bončkutė-Petronienė.

 

Aktyviai su spauda bendradarbiaujanti profesionali psichoterapeutė pastaruoju metu daug laiko skiria ir kūrybai. Šiame susitikime bus pristatyta naujausia, jau ketvirtoji, G.Bončkutės-Petronienės knyga „Neįvykusi terapija“.

 

Susitikime dalyvaus literatūrologas Regimantas Tamošaitis, naujienų portalo Balsas.lt vyriausiasis redaktorius Arūnas Brazauskas, “Vagos” vykdančioji direktorė Jurgita Videikaitė, fortepijonu skambins tarptautinių konkursų laureatė pianistė Jonė Punytė.

 

Pasak knygos autorės, psichologojos išmanymas tik padeda kūryboje. „Galiu atsisėsti devintą valandą ryto, nuteikti save ir rašyti. Žinau, jog daugelis rašančiųjų kenčia laukdami įkvėpimo. Man viskas einasi paprasčiau,“ sako Genovaitė.

 

Pasiteiravus, kaip kilo mintis rašyti knygas ir ar impulsą tam davė intensyvi psichoterapeutės praktika, pašnekovė sako: „Psichoterapeutas kiekvieną dieną tik klausosi ir klausosi, o vieną dieną ateina noras pačiam pakalbėti... Kai kuriu kokį nors charakterį, aš pergalvoju, ar tokiomis savybėmis pasižymintis žmogus gali imtis vienokių ar kitokių veiksmų. Be abejo, pasinaudoju ir savo profesine patirtimi.“

 

G.Bončkutė-Petronienė naujausioje savo knygoje pasakoja apie heroję, kurios patiriami išgyvenimai, ieškojimai būdingi daugeliui moterų. „Dabar daug tokių moterų, kurios stiprios, domisi pasauliu, gal net siekia dominuoti įvairiose srityse, tačiau ir jos ieško meilės, šilumos. Vienos kreipiasi į psichologus, kitos pasineria į dvasinius ieškojimus.“

 

Autorė svarsto, kodėl iš esmės teigiamos charakterio savybės virsta asmenybės defektu ir tampa trukdžiu ieškant savosios laimės. Tačiau knygoje nesiekiama moralizuoti. „Norėjau įdėti kuo daugiau emocijų, kurios turėtų vos ne hipnotizuojantį poveikį ir suteiktų skaitytojui gyvybingumo,“ prisipažįsta G.Bončkutė-Petronienė.

 

Beje, Genovaitė yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, aktyviai dalyvaujanti LŽS Kelionių ir pramogų klubo veikloje. Pati daug keliaujanti moteris jau brandina sumanymą parašyti ir kelionių pasakojimų knygą.

 

Koncertų salė PIANO.LT įsikūrusi Trakų g.9/1 (įėjimas iš šoninės Kėdainių gatvės).Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.) Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.)

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-07 14:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media