2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: “Arkoje” - spalvinės kompozicijos, grąžinančios sielos pusiausvyrą

2013-01-17
 

Kornelija Ežerskytė 

 

Sausio 18 d., penktadienį, 17 val. Lietuvos Dailininkų sąjungos galerija “Arka” vilniečius ir miesto svečius kviečia į Felikso Jakubausko tekstilės darbų parodos “Švytėjimai” atidarymą. Kitądien, šeštadienį, 13 val. galerijoje atidaroma dar viena paroda-  Irinos Dangvetskenės-Roskoshnayos “Sielos spalvų virpesiai”.  

 

25 personalines parodas surengęs dailininkas F.Jakubauskas yra žinomas tekstilės kūrėjas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Jo kūrinių esama Lietuvos, Rusijos, Lenkijos, Vengrijos, Pietų Korėjos, JAE muziejuose, visuomeniniuose pastatuose (Lietuvoje, JAV, Norvegijoje, Rusijoje), o taip pat privačiose kolekcijose. 

 

Prahoje (Čekija) gimusi, vėliau Rusijoje gyvenusi Irina Dangvetskene-Roskoshnaya į Lietuvą atvyko 2001-aisiais. Praėjusiais metais moteris baigė Vilniaus Dizaino kolegiją. Pirmąkart „Arkos“ galerijoje savo paveikslus eksponuojanti kūrėja siūlo įdėmiau pažvelgti į namų interjerą.  Jos manymu, interjeras gali būti ne tik patogus, ergonomiškas, išskirtinis, bet ir atstatantis jūsų jėgas  po darbo dienos. 

 

Irina siūlo interjere panaudoti paveikslus, atliktus abstrakcijos stiliumi ir pagal galimybes panaudoti vieną spalvinę gamą. Taip pat paveikslai privalo turėti faktūrą, kas sustiprina spalvos suvokimą. Taip paveikslai tampa ne tik puošnia interjero detale, bet ir priemone atgauti dvasinę pusiausvyrą. 

 

Abi ekspozicijos veiks iki vasario 9 d. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-01-17 09:59
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Jonas

2013-02-07 14:21

Gal tai kažkam ir reikalionga, tik ką čia bendro turi žurnalistai, ar LŽS? Negi rašoma tik tam, kad kažkuo užkišti mūsų svetainę, kuri, deja, darosi vis labiau neįdomi?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media