2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Charizmatiškas kūrėjas R.Vainas ir jo mieli ištįsėliai- Šlapelių muziejuje

2012-12-14
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: vienas iš parodos eksponatų- R.Vaino sukurta medinė sklulptūrėlė

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: vienas iš parodos eksponatų- R.Vaino sukurta medinė sklulptūrėlė

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 15 d., šeštadienį, 14 val., Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje (Pilies g.40), atidaroma retrospektyvinė menininko Ričardo Vaino paroda.

 

Dauguma eksponuojamų darbų bus didelės ir mažesnės spalvotos skulptūros iš medžio – medžiagos, kurią Ričardas Vainas puikiai jaučia ir valdo. Kitą dalį ekspozicijos sudarys tapybos darbai.

 

„Kadaise Marijampolės dramos teatro rūkomajame pakvipus prabangiu tabaku, žinodavau, kad teatro gerbėjų laukia geras spektaklis – Ričardas Vainas vėl repetuoja. Tas „dūmelis“ pokalbyje su menininku – aliuzija į kastanediškus Don Chuano mokymus, kai realybė dingsta ir grįžta jau transformavusi. Ir net ištįsėliai Ričardo drožti medinukai plevenantys aplinkui, rodos, šelmiškai tau mirkteli…“ – tai vieno žmogaus įspūdžiai, kurie geriausiai apibūdina ir kūrėjo asmenybę, ir jo originalius kūrinius.

 

Ričardas  Vainas gimė Panevėžyje. Mokėsi  dailės  mokykloje, vėliau studijavo Vilniaus universitete (baigė 1977 m.).  Nuo 1978 m. dirbo Marijampolės  municipaliniame dramos teatre dailininku ir aktoriumi. 2005 metais Vilniaus dailės akademijoje įgijo dailės mokytojo specialybę  ir iki šiol dėsto dailę Marijampolėje.

 

Parodose dalyvauja nuo 1980 metų. Nuo to laiko yra surengęs 10 personalinių parodų  įvairiose Lietuvos galerijose Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Marijampolėje bei Lambs Borne (Vokietija). Taip pat dayvavo grupinėse parodose Hiutenfelde ir Bergish  Gladbache (Vokietija), Kokkoloje (Suomija) ir Valencijoje (Ispanija).

 

Paroda muziejaus galerijoje veiks iki 2013 m. sausio 8 d.
                     

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-12-14 16:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media