2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: „Gerųjų žmonių šešėliai“: kelionė į žmogaus sielos slėpinius

2011-04-01
 
Kornelija Ežerskytė

 

Balandžio 6 d. 17 val. Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje, vyks Genovaitės Bončkutės-Petronienės knygos „Gerųjų žmonių šešėliai“ pristatymas. Šią knygą autorei padės atversti ir savo kūrybinėmis įžvalgomis dalinsis Laima Vincė.

 

G.Bončkutė-Petronienė žinoma ir kaip viena iš Bernardinai.lt autorių. Jos esė pirmiausiai buvo spausdinamos čia, vėliau pas skaitytojus iškeliavo ir atskiru leidiniu.

 

Knygoje autorė, remdamasi savo kaip psichologės darbo patirtimi, pasakoja įvairių žmonių gyvenimo vingius. Įdomūs personažai atveria savo sudėtingas ir vis kitokias gyvenimo aplinkybes, prieštaringus santykius su aplinka. Autorė, daug nekomentuodama ir neprimesdama požiūrio, paverčia tuos atsivėrimus įtaigiu prozos kūriniu.

 

Knyga žadina skaitytojo smalsumą ar net provokuoja. Jam tarsi leidžiama pažvelgti į žmogaus dvasios slėpinius, ten, kur labiausiai gelia ir skauda. Tai itin šiuolaikiškas ir empatiškas kūrinys, padedantis ir susivokti, ir suvokti, pamatyti savo bruožus kitame, galbūt labiau kenčiančiame.

 

„Noriu pasidalinti mintimis ne vien apie tai, kaip rašiau knygą, bet ir apie psichologo darbo kasdienybę, apie santykį tarp psichologijos ir meno, apie populiarių psichologijos knygų problematiką,“- sako G.Bončkutė-Petronienė.

 

Beje, Genutė yra ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo narė, kurianti ekspresyvius kelionių pasakojimus. Šįkart keliujama po žmogaus sielos slėpinius. Psichologė ir kūrėja taip pat ketina išsakyti savo požiūrį į išpažinties naudą, psichoterapijos įtaką žmogui.

 

Apie tai, ką laimi ar pralaimi psichologė-kūrėja-moteris, apie kūrybą apskritai ir kiekvieno gebėjimą kurti diskutuos Laima Vincė (ji yra parašiusi knygą "Rašyti gali kiekvienas").

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-04-01 12:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media