2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Apie lietuvybę ir meilę

2012-03-25
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus kiemelyje

Erikos Straigytės nuotraukoje: Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus kiemelyje

Kornelija Ežerskytė

 

Kovo 28 d., trečiadienį, 14 val. Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40), prasideda  Lietuvos edukologijos universiteto Lituanistikos fakulteto studentų inicijuota konferencija „Apie lietuvybę ir meilę“.

 

Pasak muziejaus direktorės Jolantos Paškevičienės, Marijos ir Jurgio Šlapelių namus atranda vis daugiau akademinio jaunimo. Bendradarbiaujant muziejaus darbuotojams ir veikliems, įdomių idėjų turintiems studentams gimsta tokie renginiai, kurie tampa patrauklūs daugeliui vilniečių.

 

„Neabejoju, bus įdomu paklausyti būsimųjų lituanistų pranešimų ir pamatyti jų sumanytą meninę improvizaciją apie Marijos ir Jurgio Šlapelių gyvenimą bei veiklą. Beje, ši improvizacija parengta pagal autentiškus M.Piaseckaitės-Šlapelienės ir jos vyro laiškus,“- sako J.Paškevičienė.

 

Renginio baigiamasis akcentas- Vytauto Damaševičiaus ir Juozo Matonio dokumentinis filmas "Ištikimi lietuviškam žodžiui. Jurgis ir Marija Šlapeliai“ ir diskusija prie puodelio arbatos.

 

Ar verta ateiti? Tikrai verta pasinaudoti proga ir sužinoti, kokie prasmingi įvykiai ir emocijos slypi šiame sename name. Smalsu pamatyti ir jaunimo pasirinktą „raktą“, kuris atvers muziejuje saugomus archyvus - senus laiškus, dokumentus. Ir būtinai reikia skirti laiko prasmingoms mintims- apie lietuvybę ir meilę...

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-29 15:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media