2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: „Kelionių dienoraščiai“: nuo egzotiškos Indokinijos iki Australijos

2012-04-04
 
Lino Senkaus nuotraukoje: LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava jau plevėsavo ir Indokinijoje (pirmas iš kairės- L.Senkus)

Lino Senkaus nuotraukoje: LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava jau plevėsavo ir Indokinijoje (pirmas iš kairės- L.Senkus)

Kornelija Ežerskytė

 

Balandžio 6 d., penktadienį, 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje rinksis patyrę keliautojai. Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas čia rengia vakarą-konkursą "Kelionių dienoraščiai".

 

Trys klubo nariai stengsis kuo išradingiau ir įdomiau papasakoti savo kelionės įspūdžius. Linas Senkus pasakos apie Indokiniją, Mykolas Vadišius intriguos Gruzijoje patirtais išgyvenimais. Vytautas Bukauskas jau nusprendė, jog parodys filmą apie savo kelionę po Australiją ir Tasmaniją.

 

Visų įspūdžiai dar labai „švieži“, o kelionių dienoraščiai, rodos, dar alsuoja kelio dulkėmis...

 

Štai L.Senkus tik kovo pabaigoje sugrįžo iš kelionės po Vietnamą, Kambodžą ir Laosą. „Trise keliavome vietnamiečių agentūros talkinami, labai intensyviai, tad daug pamatėm. Buvo 8 skrydžiai, du ilgi pervažiavimai autobusu, paros plaukiojimas laivu jūroje, plaukimas Mekongo upe ir kasdien ekskursijos. Klubo vėliava plevėsavo seniausiame Vietnamo universitete-šventykloje, kur pagrindiniai mokslai buvo literatūra ir kovų menai, džiunglių supamame Ankorvate Kambodžoje, kur yra 200 šventyklų, ją lietė Laoso budistų vienuolių rankos ir lydėjo drakonų žvilgsniai...“- sako žurnalistas ir keliautojas.

 

Kolegos kelionių dienoraštį ypač akylai vertins klubo narė žurnalistė Danutė Jakubėnienė. Mat jos įspūdžiai iš Indokinijos irgi dar neatvėsę. „Gruodžio mėnesį dviese keliavome po Tailandą, Laosą, Vietnamą, Kambodžą, Singapurą, Kuala-Lumpurą ir Birmą. Ir plaukėm, ir skridom, ir arkliais važiavom. Įspūdžių daug,“- su malonumu prisimena D.Jakubėnienė.

 

Kviečiame pasinerti į kelionių egzotiką ir drauge išrinkti patį geriausią pasakotoją. Laukiame jūsų Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g.40, Vilniuje).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-04-05 13:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media