2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: M.ir J.Šlapelių muziejuje - žurnalisto J.Elekšio knygos “Rokunda” sutiktuvės

2010-12-01
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: žurnalistas, kuriantis ne tik prozą, bet ir dainų tekstus, maloniai kviečia kolegas į knygos sutiktuves

Erikos Straigytės nuotraukoje: žurnalistas, kuriantis ne tik prozą, bet ir dainų tekstus, maloniai kviečia kolegas į knygos sutiktuves

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 4 d. 12 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje vyks naujausios Juozo Elekšio  knygos "Rokunda" (2010) pristatymas.

 

Nežinia, sutapimas tai ar ne, bet lygiai prieš metus, taip pat gruodžio mėnesį, Vilniaus Mokytojų namuose Juozo bičiuliai, kolegos, dainos mylėtojai buvo pakviesti į 16-osios žurnalisto knygos sutiktuves. Tuomet LŽS narys, daugelio dainų tekstų autorius Juozas Elekšis knygą  "Kas, mergaite, tau dainuos?“ skyrė ne tik poezijos mylėtojams, bet ir… muzikuojantiems žmonėms. Tad startas knygos sutiktuvėms buvo duotas Klaipėdoje – ten pirmiausia surengtas J.Elekšio autorinis vakaras su eilėmis, pasakojimais ir skambiomis dainomis pagal jo sukurtus tekstus.

 

Šįkart žurnalistikos senjoro naujausios knygos “Rokunda” sutiktuves sumanė surengti Tėvynės pažinimo draugijos Vilniaus skyrius. Ieškant geros kamerinės erdvės pačiame  sostinės senamiesčio centre pasirinktas Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus.

 

Juozo Simonavičiaus iliustruotoje knygoje - eilėraščiai, apsakymai, anekdotai.

 

Kviečiame drauge atversti naujausią J.Elekšio knygą “Rokunda” ir pabendrauti su autoriumi.

 

Laukiame Jūsų gruodžio 4 d. 12 val. muziejuje (Pilies g. 40).

 

 

Apie autorių:

 

Juozas Elekšis (g. 1931), spaudos darbuotojas, dainų tekstų autorius, poetas, mokytojas. „Tėviškės pažinimo“ draugijos laikraščio „Gimtinė“ konsultantas, Žemaičių kultūros draugijos Vilniaus skyriaus ir Biržiškų draugijos narys.

 

Baigė Viekšnių vidurinę mokyklą, 1961 m. - Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą. Šešiolika metų dirbo istorijos mokytoju Akmenės ir Mažeikių rajonuose, porą metų dirbo LKP Mažeikių rajono instruktoriumi, 1965–1971 m. – Mažeikių rajono vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotoju, nuo l971 m. iki l990 m. kovo 11 d. – Lietuvos TSR ministrų tarybos, nuo 1991 m. kovo 11 d. iki išeinant į pensiją (1990 m. birželio 25 d.) – Lietuvos Vyriausybės instruktoriumi.

 

Yra išleidęs 17 knygų: „Nors minutę tylos” (1992 m.), „Širdyje pasiklysti gali” (1993), „Aš mačiau” (1995 m.), „Takeliai tėvų čia susipynė” (1998 m.), „2000-ųjų miražai” ir kt.. Pirmosios dvi išėjo Lino Dubavos slapyvardžiu, vėlesnės Juozo Elekšio vardu.

 

1991-1996 m. buvo laikraščio „Mokslo Lietuva” atsakingasis sekretorius, 1996-2004 m. dirbo „Gydytojų žinių” redakcijoje. Pagal J. Elekšio eiles sukurta per 200 dainų ir giesmių, o jas kūrė net dvidešimt muzikų: J. Gaižauskas, V. Kurnickas, J. Šukys, V. Malinauskas ir kt.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-01 16:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media