2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Premjera: K.Sajos “Ubagų sala” – tik žiūrovams nuo 14 metų

2010-12-06
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: scena iš spektaklio

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: scena iš spektaklio

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 6 ir 9 d. 19 val. Vilniaus lenkų kultūros namuose (Naugarduko g. 76) vyks premjeriniai spektakliai “Ubagų sala”. Vienos dalies tragikomediją pagal lietuvių klasiko Kazio Sajos kūrinį  pastatė sostinės “Naujasis teatras”. Spektaklį režisavo bei scenografiją kūrė Titas Varnas.

 

Ar galima iš kelių vargšų bei įvairiausių jų dorybių sukurti vieną žmogų? „Naujasis teatras“ pristato  spektaklį „Ubagų sala“ – atskirą respubliką su savais įstatymais, kurioje po atlaidų susirenka įvairiausio plauko žmonės,. Visus jungia vienas tikslas:jie gyvena viltimi, rengiasi šventei, kuri, tikriausiai, pakeis jų gyvenimus...

 

Tačiau ko iš tikrųjų trūksta kiekvienam  iš jų ir kaip viską suderinti? O gal derinti nė nebūtina, svarbu tik suspėti pasinaudoti atsiradusia proga  tapti geresniu pirmam?  Juk ji gali ir nebepasitaikyti! Nors sunku iš pradžių patikėti ir kažkokiu keistu žmogumi atsiradusiu saloje... O galbūt jau netrukus šie ubagai duos pradžią naujiems žmonėms, kurie bus nuoširdūs, paprasti ir laimingi?

Vaidina: Rasa Balsytė, Gediminas Ciunis, Marius Černiauskas, Lina Dragūnaitytė, Inga Filipovič, Dovydas Jakaitis, Piotras Kostinas, Violeta Lagauskienė, Petras Liubinas, Jurijus Majauskas, Tadas Nevar, Jelena Pantiuchova, Renata Petrauskaitė, Kristina Stanevičiūtė, Nijolė Stankevičiūtė, Ignas Algirdas Stanys, Šviesa Šulc, Edmundas Vaitelis, Laimutis Vidžiūnas.
 
Pasak Neįgaliųjų teatro „Naujasis teatras“ administratoriaus Artūro Bardzilausko, šis spektaklis skirtas žiūrovams nuo 14 metų. Jo trukmė: 1 val. 20 min. Bilietus platina “Bilietai.lt”

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-06 17:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media