2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“: Kovo 11-osios išvakarėse pagilinkite žinias apie Lietuvos istoriją

2021-03-08
 
Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, kovo 10-ąją, kviečiame prisijungti prie septintąjį kartą organizuojamo nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas". Konkursas, kuris šiemet skirtas Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-mečiui, vyks 12 val. naujienų portale „Delfi.lt".
Renginio globėja, Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžia, kad nacionalinis istorijos konkursas yra prasmingas būdas švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.
„Pastarieji metai nestokojo istorinių Lietuvos sukakčių, kurios primena mūsų šalies kelią į laisvę ir nepriklausomybę. „Lietuvos istorijos žinovas" yra dar vienas itin prasmingas būdas paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą. Ši iniciatyva skatina kiekvieną nuolat domėtis Lietuvos istorija ir didžiuotis savo šalimi. Toks istorinės ir nacionalinės atminties puoselėjimas sujungia įvairius Lietuvos žmones, suartina juos ir primena apie mūsų šalies nueitą kelią", - teigė Lietuvos parlamento vadovė.
Konkurse kviečiami dalyvauti 5-12 klasių mokiniai, Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai, Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai, užsienio lietuviai. Jo metu bus pateiktas interaktyvus 30-ties klausimų su pasirenkamaisiais atsakymais testas. Istorikai, istorijos mokytojai ir istorijos mokslų studijų studentai konkurse galės dalyvauti nuo 13 val.
Nacionaliniam konkursui „Lietuvos istorijos žinovas" užduotis savanoriškai rengia žinomi Lietuvos istorikai tyrėjai, patyrę istorijos mokytojai, muziejininkai.
Nacionalinio konkurso autorė, Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos pirmininko pavaduotoja Žaneta Vaškelevičienė teigė apgailestaujanti, kad šie neįprasti, pandemijos metai pakoregavo konkurso scenarijų. „Šiemet vietoj ilgų, įdomių klausimo formuluočių, kai daugiau sužinodavai skaitydamas patį klausimą, perėjome prie testo formos. Bet ir tai svarbu. Savo krašto, regiono, valstybės istorijos išmanymas visuomet aktualus kiekvienam save gerbiančiam piliečiui. Tad tokia forma - sprendžiant testą ir domintis Lietuvos istorija - kviečiame švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną", - sako Ž. Vaškelevičienė. Pasak konkurso autorės, labai prasminga Kovo 11-osios išvakarėse ramiai su draugais, kolegomis prie kavos puodelio išsispręsti Lietuvos istorijos užduotį ir padiskutuoti apie mūsų valstybės praeitį, lemtingus politinius įvykius, kultūrą, kasdienį gyvenimą, buitį ir pan.
Kadangi dėl pandemijos šiemet konkursas rengiamas nuotoliniu būdu, išankstinė registracija nėra reikalinga. Konkursą organizuoja Lietuvos istorijos mokytojų asociacija su partneriais: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija, Lietuvos istorijos institutu, Vilniaus universiteto Istorijos fakultetu, naujienų portalu „Delfi.lt", nacionaliniu muziejumi LDK Valdovų rūmai, istorijos korepetitoriumi internete „GoHisto".
Dėl papildomos informacijos apie nacionalinį konkursą galima kreiptis el. p. istorijosmokytojai@gmail.com ir tel.: 8 684 64 500, 8 671 90 953.

 

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-08 11:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media