2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Du susitikimai su Marcelijumi Martinaičiu

2012-04-03
 
Andriaus Ufarto nuotraukoje: išmintimi ir nuoširdumu spinduliuojantis Marcelijus Martinaitis

Andriaus Ufarto nuotraukoje: išmintimi ir nuoširdumu spinduliuojantis Marcelijus Martinaitis

Kornelija Ežerskytė

 

Balandžio 5 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks Marcelijaus Martinaičio autorinis kūrybos vakaras ir albumo „Marcelijaus margučiai. Velykos su Marcelijumi Martinaičiu“ sutiktuvės. Poetą kalbins literatūros kritikas Valentinas Sventickas, saksofonu improvizuos Petras Vyšniauskas.

 

Be jokios abejonės, ant stalo puikuosis ne tik knyga, bet ir paties rašytojo rankomis išskutinėti velykiniai margučiai. O jeigu vakaro kaltininkas juos pamirštų, ne bėda. Per pačias Velykas į jaukų susitikimą Marcelijaus Martinaičio namuose pakvies Baltijos televizijos laidos „Gyvenimo spalvos“ kūrėjai.

 

„Jis galėjo tapti sportininku arba žinomu architektu. Tapo... poetu. Tačiau šis pasakojimas ne apie eiles, o apie intriguojantį derinį. Poetas ir rašytojas Marcelijus Martinaitis, pasirodo, jau keliasdešimt metų dailiausiais raštais skutinėja velykinius kiaušinius. Ir šiam savo pomėgiui atsiduoti gali tik vienintelėje vietoje – savo tėvų mediniame namelyje, kurį atsigabeno iš tėviškės ir iš naujo surentė Vilniaus pakrašty,“- pasakojimą apie laidos herojų pradės laidos vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė.

 

Ir išties, poetas, rašytojas, Nacionalinės premijos laureatas Marcelijus Martinaitis nepaliauja stebinti – savojo žodžio galia, nuoširdumu  ir asmenybės darna. 

 

Nepraleiskite progos šiltai ir jaukiai du vakarus – Rašytojų klube ir savo namuose prie televizoriaus ekrano– pabendrauti su M.Martinaičiu.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-04-03 11:55
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Erika

2012-04-03 15:19

Kaip nebūtų keista, bendro turi labai daug. Jis ne tik rašo tekstus kultūrinei spaudai, bet ir yra Lietuvos televizijos tarybos narys. Nuo jo požiūrio, sprendimų iš dalies priklauso, kokios mūsų kolegų laidos patenka į naujo sezono TV tinklelį ir kokios po to prapuola;)
Ir iš visos širdies patariu paskaityti jo poeziją ir prozą. Stiliaus ir kūrybiškumo mokykla. Ar manote, kad žurnalistui to jau irgi nebereikia?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytas

2012-04-03 14:35

O ką bendro turi poetas M.Martinaitis su žurnalistiką?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media