2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Stabtelėjimai prie mūsų laimės: esė ir fotografijos

2011-06-14
 
Knygos viršelis

Knygos viršelis

Birželio 16 d., ketvirtadienį, 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Vilnius, Pilies g.40) vyks šiaulietės žurnalistės Vitos Morkūnienės esė, poetinių miniatiūrų ir fotografijų knygos „Su savimi ir tavimi" sutiktuvės ir autorės fotografijų parodos pristatymas. Tai antroji publicistės knyga, tęsianti pirmosios - „Pokalbiai tėvo Stanislovo celėje" (2006) - dvasinį kelią.

 

Vita sako šia knyga norėjusi pasikalbėti, pamąstyti apie tai, kas mus visus vienija ir kas skiria, dėl ko visi sutariame arba ginčijamės, dėl ko gyvename ir dėl ko galėsime ramiai numirti. Tai knyga apie mūsų gyvenimus, norus, troškimus, skausmus ir nusivylimus. Apie gyvenimą ir mirtį, apie gėrį ir blogį, gyvenimo prasmę, amžinybę ir akimirkos trapumą, apie žmogaus galimybę ir pareigą rinktis, kuo būti, kaip elgtis, su kuo eiti, kad gyvenimas „čia ir dabar" būtų šviesesnis ir viltingesnis.

 

Kartu ši knyga, V. Morkūnienės žodžiais, yra stabtelėjimas prie mūsų laimės, kurios visi trokštame ir kurią, deja, ne visiems lemta prisijaukinti.  Naujas V. Morkūnienės kūrybos kampas - fotografijos, ne tik lydinčios esė ir mąslias, poetiškas miniatiūras knygoje, bet ir susiklosčiusios į savitą savarankišką ekspoziciją. Vitos žodžiais, fotografijos yra dar vienas būdas prisiliesti prie gyvenimo, pasidalyti savo pasaulio matymu - dar viena galimybė susikalbėti.

 

Tad vakaras „pas Šlapelius" su V. Morkūnienės knyga ir fotografijomis žada tikrą kalbėjimąsi apie tikrus dalykus.

 

Kolegoms primename, kad Vita Morkūnienė yra viena iš šiųmetės žurnalistų keliautojų ekspedicijos į Filipinus dalyvių. Kelionės įspūdžiai ir įžvalgos jau sugulė į dvi dešimtis kelionės reportažų, publikuotų spaudoje. Ketvirtadienio vakarą laukia ne mažiau viliojanti kelionė su Vita po žmogaus sielos užkaborius.

 

Iki susitikimo ketvirtadienį.  

 

LŽS Kelionių ir pramogų klubo inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-06-14 13:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media