2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Akims ir širdžiai: keramikos paroda „Mūsų pati gražiausia vėliava“

2012-02-15
 
Robertos Vasiliūnienės nuotrauka

Robertos Vasiliūnienės nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Vienas iš akcentų įprasminant ir suvokiant Vasario 16-ąją - Justino Vienožinskio dailės mokyklos Naujosios Vilnios filialo mokinių keramikos darbų paroda „Mūsų pati gražiausia vėliava“. Paroda jau eksponuojama sostinėje, Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g.40).

 

„Kaip jūs švenčiate Vasario 16-tą? Ar švenčiate? Ar tai tik „ilgesnis savaitgalis“? Tokius klausimus uždaviau savo mokiniams. Atsakymų buvo įvairių, bet dažniausiai tai buvo „geras laisvadienis“. Pasiūliau vaikams šią svarbią dieną švęsti kaip ir pridera menininkams - surengiant proginę parodą,“- sako parodos iniciatorė Ona Grigaitė.

 

Dailės mokytoja paprašė savo mokinių įsivaizduoti Lietuvos trispalvę ir pagalvoti, ką jiems reiškia kiekviena iš trijų spalvų. „Pagalvoti labai asmeniškai ir nulipdyti kažkokį daiktą, kuris asocijuojasi su tomis spalvomis. Asociacijos buvo labai įvairios. Vienam geltona - tai saulė, kitam - ubagas, atkišęs kepurę. Žalia spalva sutalpino daug dalykų nuo rūtų vainikėlio iki mažyčio lietuviško tanko. Tas pats ir su raudona: kažkam tai - pralietas kraujas, kažkam - įkaitusios smegenys, o trečiam - jaukios naminės šlepetės,“- atradimais dalijasi pedagogė.

 

Parodą įprasmino ir dailūs atvirukai, išleisti šiai progai. Atvirukas su mažu lėktuvėliu, pažymėtu trispalve, stebina originalumu. Kaip ir jaunųjų keramikų sukurti autoriniai darbai, išdėlioti ant paprasto medinio darbastalio...

 

„Požiūris tikrai labai asmeninis. Tokiu būdu vaikai sunešė Lietuvos vėliavą iš mažų darbelių - iš nulipdytų labai svarbių dalykų ir iš mažmožių. Visa tai yra mūsų Trispalvė, mūsų pati gražiausia vėliava. Su Vasario 16-ąja!“- jaunųjų kūrėjų vardu sveikina O.Grigaitė.

 

Kviečiame būtinai aplankyti parodą. O kai pamatysite, beliks tik maloniai nustebti...

 

Paroda veiks iki vasario 29 d. Muziejaus galerija dirba III - VII  11-16 val.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-02-15 15:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media