2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Šlapelių muziejuje – dailininkės iš Sankt Peterburgo paroda

2012-03-01
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: parodos autorė Svetlana Ovinova

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: parodos autorė Svetlana Ovinova

Kornelija Ežerskytė

 

Kovo 2 d. 17 val. Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40), atidaroma Svetlanos Ovinovos (Sankt Peterburgas) tapybos ir grafikos darbų paroda „Pavasario sąskambiai“. Dailininkės darbai čia jau buvo eksponuoti prieš metus. Šįkart menininkė pateikia naujus kūrinius, kurie užima dvi muziejaus galerijos sales.

 

Svetlana yra pripažinta Rusijoje profesionali dailininkė ir dizainerė. Parodas ji pradėjo rengti nuo 1996 metų, o jos darbai puošia ir privačias dailės kūrinių kolekcijas daugelyje pasaulio šalių.

 

Svetlana labai talentinga ir ryški asmenybė. Jos darbai atlikti skirtingomis technikomis, ir kiekvienas yra unikalus. Tai pastebėjo ir pirmoji parodą aplankiusi laikraščio "Kupiškėnų mintys" leidėja  Nomeda Simėnienė.

 

Beje, šioje parodoje autorė eksponuoja ir moters aktą.

 

„Modern stiliaus moterys“ – specialiai interjerui kurtų akvarelių ciklas, kuris tapo impulsu dailininkei pasirenkant savitą kūrybos kryptį. Taip atsirado gracingi moterų portretai, žavintys iki preciziškumo perteiktais nėrinių ornamentais ir drabužio stilistika.

 

Subtilus šių kūrinių poetiškumas ir filosofinis pagrindas kreipia stebėtojus į fantazijas, skatina pajausti bohemiškų laikų kvėpavimą, kai moterys galėjo dėvėti nėrinius, šilką ir figūrą pabrėžiančias suknias, nusėtas brangenybėmis. Kai vyrai sėmėsi įkvėpimo iš grakščios apnuogintų pečių linijos ir dekolte, kai moterims buvo leidžiama būti be galo moteriškomis.

 

S.Ovinovos įsitikinimu, visos šios akvarelės taps puikia dovana Vilniaus moterims, kaip moteriškos gracijos himnas per pačią švelniausią metų šventę – tarptautinę moterų dieną.

 

Platus Svetlanos Ovinovos kūrybos spektras, ryškus individualumas ir aukštas meistriškumas neleidžia jai imtis tik vienos temos ar technikos. Svetlanai Ovinovai įdomu kurti tapybos paveikslų ciklus, apjungtus bendros temos ir kūrybinės filosofijos, atliktus tiek akvarele, tiek ir aliejumi ar grafikos technika.

 

Dailininkės diapazonas toks platus, kad žiūrovas kartais susidaro įspūdį, kad jis aplankė kelių dailininkų parodą.

 

Paroda vyks kovo 2-25 d. Atidarant parodą dalyvaus ir pati autorė Svetlana Ovinova.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-01 14:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media