2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Susitikimas su rašytoja R.Sepetys ir užsienyje pripažinta knyga

2012-02-20
 
Kornelija Ežerskytė

 

Vasario 23 d. 17 val. JAV ambasadoje esančiame  Amerikos centre (Akmenų g. 7, Vilniuje) vyks susitikimas su knygos „Tarp pilkų debesų“ autore Ruta Sepetys. Knygos autorė už knygą apie lietuvių tremtinius „Tarp pilkų debesų“ laimėjo Prancūzijos literatūros apdovanojimą. O praėjusių metų pabaigoje ši knyga pateko į dienraščio „New York Times“ žymių knygų vaikams sąrašą.

 

Ruta Sepetys romanas „Tarp pilkų debesų“ – tai jautrus prisilietimas prie Baltijos šalių istorinio skaudulio, kuris tautos istorijoje ir sąmonėje įrašytas tremties sąvoka. Kūrinys, supintas iš autentiškų gijų, ir pateiktas taip jautriai, kad suvirpina iki sielos gelmių. O gal tai tiesiog neįprastai įtaigus gebėjimas papasakoti apie svarbius lietuvių tautos išgyvenimus jauniausiai jos kartai.

 

1941-ieji. Penkiolikametė Lina, talentinga meniškos sielos mergaitė, rengiasi dailės studijoms, o jauna širdis pasirengusi pirmiesiems pasimatymams ir kitokiems vasaros džiaugsmams. Tačiau vieną naktį į namus įsiveržia slaptoji sovietų policija ir gražiausios svajonės pažyra šukėmis... Lina su motina ir broliu išvežama į Sibirą. Linos tėtis, atskirtas nuo šeimos, pasiunčiamas mirti kalėjime.

 

„Tarp pilkų debesų“ –  užburianti istorija, kuri užgniaužia kvapą ir pavergia širdį, atskleisdama įstabią žmogaus dvasios prigimtį.

 

Ši lietuvių kilmės JAV pilietės Rūtos Šepetys knyga 2010 pavasarį buvo išleista vienoje Niujorko leidyklų, JAV ji sulaukė puikių atsiliepimų ir spalio pabaigoje jau buvo išversta į 24 kalbas ir išleista 27-iose šalyse.

 

Renginio organizatoriai primena, jog ketinantys dalyvauti renginyje privalo iš anksto užsiregistruoti  tel. 266 5300 arba el.paštu webemailvilnius@state.gov  ne vėliau kaip vasario 22 d. Ateinant į renginį būtina turėti savo asmens dokumentą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-02-20 15:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media