2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla kviečia į parodą ir knygos sutiktuves

2010-04-29
 
Knygos "Neužmirštamas Vaižgantas" viršelis

Knygos "Neužmirštamas Vaižgantas" viršelis

Kornelija Ežerskytė

 

 

Balandžio 29 d. (ketvirtadienį) 15 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje (Gedimino pr. 51, 4 a. fojė) atidaroma paroda, skirta Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos 20-mečiui paminėti.

 

Dalyvauja leidyklos vyriausiasis redaktorius Valentinas Sventickas, kiti darbuotojai. Parodoje eksponuojami Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos 1994–2010 m. leidiniai iš Nacionalinės bibliotekos fondų.

 

Gegužės 5 d. (ketvirtadienį) 16 val. Mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) rengiamos knygos “Neužmirštamas Vaižgantas” sutiktuvės. Dalyvaus knygos sudarytojas Alfas Pakėnas, rašytojas Justinas Marcinkevičius, Vaižganto kūrybos tyrinėtoja Aldona Vaitiekūnienė, literatūros kritikas Valentinas Sventickas, aktoriai Ferdinandas Jakšys ir Tomas Vaisieta.

 

„Įnikau į atsiminimus. Ieškojau savojo Vaižganto. Ieškojau ne tik muziejaus ir bibliotekų archyvuose, bet ir Vytautinėje bažnytėlėje, Nemuno krantinėje, senamiesčio erdvėje. Ieškojau gyvojo Vaižganto, kad galėčiau jį atskleisti kitiems. Iš to ir gimė knyga „Neužmirštamas Vaižgantas".

 

Tačiau kiekvienas iš mūsų turime savo Vaižgantą. Kiekvienas ieškome savojo Vaižganto. Man jis - šviesiaakis, giedrasielis, tėviškės laukų žiniuonis, būties ir buities sietuvų stebėtojas ir pajautėjas. Tasai, kuris jaunystėj besilankydamas Malaišiuose, mėgdavo nakvoti senoj, išsikerojusioj obely ir tenai sutikti patekančią saulę. Rašė nešlifuotu, neišlaižytu, o drėbtiniu stiliuni, kasdienės duonos rupumo žodžiais. Bet tas natašytas žodis ir sakinys toks skanus, kvepiantis, spalvingas ir savitas. Vaižgantas sietuva, kurios pasiilgstama, - yra sakęs Alfas Pakėnas viename iš knygos sutiktuvėms skirtų renginių.

 

 

Renginių metu galėsite įsigyti knygų leidyklos kainomis!

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-04-29 12:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media