2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: R.Danisevičiaus fotografijų retrospektyva – parodoje ir fotoalbume

2011-10-20
 
Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Spalio 20 d. 17.30 val. sostinės Prospekto galerijoje bus atidaryta Ramūno Danisevičiaus fotografijų paroda bei pristatytas albumas "Būti laiku". Parodoje ir albume „Būti laiku“ pristatoma daugiausia apdovanojimų pelnusio Lietuvos spaudos fotografo ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos  (nuo 2001 m.) ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nario  kūrybos retrospektyva.

 

R. Danisevičiaus kūryba sunkiai įspraudžiama į temos rėmus. Savo žvilgsnį jis nukreipia į bene visas gyvenimo sritis: darbą, laisvalaikį, politiką, pramogų pasaulį, meną, miesto erdves...  Jo fotografijose – mūsų gyvenamo laiko atspindžiai, atpažįstamos vietos, atpažįstami veidai, įvykiai –  čia skirtingais diapazonais, įvairiausiais atspalviais skleidžiasi visa gyvenimo panorama.

 

Šiandien daugelio iš mūsų kasdieniai maršrutai ir asmeniniai žemėlapiai susitraukia ties keliais taškais, apsiriboja keliomis trajektorijomis. Tarsi tik svetur, atitrūkę nuo mums įprastos aplinkos, sugebame į pasaulį pažiūrėti atmerktomis akimis, o tiksliau – pradedame pastebėti, kas vyksta aplinkui. Ramūnui, atvirkščiai, matymas – jo pasaulis, jo darbas. Atidžiai stebėdamas, strategiškai mąstydamas jis įžvelgia ir atskleidžia kasdienybės paradoksą, tačiau nutylėdamas diplomatiškai palieka teisę mums vertinti tai, ką matė jis.

Analizuodamas fotografo kūrybą, menotyrininkas Tomas Pabedinskas pastebi, kad „kaip tik mieste ir miesto kultūrą charakterizuojančiame gyvenimo būde R. Danisevičius atranda jo kūrybai išskirtinumo suteikiančius paradoksus, o pastaruosiuose – ir galimybę perteikti savo kritišką požiūrį ne vien į fotografuojamą situaciją, bet taip pat į bendresnius visuomenės gyvenimo reiškinius“.

Kaip teigia albumo sudarytoja Eglė Deltuvaitė, R. Danisevičius „ieško būdų kasdienybės įvykių sūkuryje užfiksuoti akimirkas, kuriose įamžinta tai, kas įstringa ilgam ir kalba apie daugiau nei šiandiena. Būtent dėl to Ramūno Danisevičiaus fotografija –  tai kasdienybė kaip įvykis“.

 

Albumo leidėjai: Lietuvos spaudos fotografų klubas ir Lietuvos fotomenininkų sąjunga.

 

Paroda veiks iki lapkričio 5 d. Galerijos darbo laikas II– V 12– 18 val., VI 12– 16 val.

 

Susitikime šįvakar Prospekto galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius)...

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-10-20 14:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media