2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: S.Paškevičiaus fotoparoda „Menininkų portretai“- po senamiesčio skliautais

2011-04-19
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: parodos autorius Stasys Paškevičius

Erikos Straigytės nuotraukoje: parodos autorius Stasys Paškevičius

Kornelija Ežerskytė 

 

Knygos “Sausio 13-osios stenogramos” (2006 m.) ir fotoalbumo “Draugai” (2007 m.) autorius, fotomenininkas Stasys Paškevičius dažnai rengia autorines fotoparodas. Šįkart dar viena paroda fotomenininko bičiulius ir bendraminčius balandžio 20 d. 17.30 val. suburs sostinės senamiestyje esančioje kultūrinėje erdvėje Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje. 

 

Rengiantis šiai fotoparodai S.Paškevičiui teko patirti ir viltimi pažymėto laukimo ir nusivylimo jausmą. Sumanymas – surengti Vilniaus kultūros stuburu vadinamų asmenybių portretų parodą – fotomenininko galvoje kirba nuolat, tačiau surasti bendraminčių, galinčių pasidalinti ir finansinę naštą, labai sunku. O S.Paškevičiaus fotoarchyve – šimtai žinomų menininkų portretų. Dauguma jų niekur iki šiol nepublikuoti.  

 

Parodos kuratorius – Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejus – ėmėsi iniciatyvos ieškant rėmėjų. Paramą, nors ir nedidelę, skyrė Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo departamentas. Ši žinia ir pradžiugino, ir nuliūdino parodos autorių. 

 

„Juk tie žmonės negyvens amžinai, jie išeis... O kiekvienas jų – tikras kultūros grynuolis. Kodėl negalime jų portretų parodyti visuomenei jau dabar? Vis atsiranda svarbesnių reikalų, projektų, o kūrėjas paliekamas likimo valiai,“- pasvarstymais dalijosi S.Paškevičius, žinodamas, jog galės atspausti tik keletą naujų  portretų, o kitą parodos dalį teks užpildyti jau eksponuotais darbais. 

 

O fotomenininko svajonėse – ne tik paroda, bet ir naujas fotoalbumas apie kultūros asmenybes. Pamenu, kaip atidarant vieną iš Stasio Paškevičiaus parodų joje kalbėjęs autoriaus bičiulis atviravo, jog Stasį jis be baimės vadintų estetu, filosofu, poetu, nes būtent tokios mintys kyla žvelgiant į menininko sukurtus portretus. “Prie kiekvieno tavo darbo galima rašyti eilėraštį, publicistinę frazę,” – sakė  Juozas Pocius. 

 

Stasio Paškevičiaus fotografijų parodos „Menininkų portretai“ atidarymas – balandžio 20 d. 17.30 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-04-21 12:52
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Zinas SABAS

2011-04-19 22:54

Stasys Paškevičius yra darbštumo ir dieviškos energijos pavyzdys jaunesniems fotografams. Kažkokia „Saulės energija“ jį skatina dar ir dar suktis žmonių bei įvykių viduryje ir įskelti nuotraukose tą šviesą, grožį, optimizmą, kuri spinduliuoja į žiūrovus ir kviečia sekti jo pavyzdžiu. /// Z ///

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media