2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dailininkės Ievos Bunokaitės paroda Zaporožėje

2018-07-02
 
Dailininkė Ieva Bunokaitė

Dailininkė Ieva Bunokaitė

Ukrainoje, Zaporožės mieste, Valstybinės inžinerinės akademijos bibliotekoje sėkmingai vyko įdomi ir vaizdinga lietuvių menininkės Ievos Bunokaitės personalinė paroda ,,Miestai - laisvės vėjai". Į parodos atidarymą atvyko srities ir miesto valdžios darbuotojai, įvairaus amžiaus miesto gyventojai, nacionalinių mažumų atstovai, o jų Ukrainos pietų vakaruose yra per 130.
Atidarydamas I. Bunokaitės parodą, srities Kultūros, turizmo ir religijos departamento viršininkas Vladislavas Moroko pažymėjo, kad Ukrainos valdžia visada palaiko iniciatyvą stiprinant draugystę ir bendradarbiavimą tarp valstybių ir tarp tautų.
Po mėnesio I. Bunokaitės paveikslai tęsė savo kelionę - jie pradėti eksponuoti Zaporožės centrinėje bibliotekoje. Ekspoziciją sudaro 30 darbų, sukurtų mišria technika, menininkės mėgstama miestų tematika. Abi parodas surengė Zaporožės srities Adomo Mickevičiaus vardo kultūros bendruomenės iniciatyva. 
I. Bunokaitės pristatoma kūryba patiko zaporožiečiams. Ji čia sutiko nuoširdų supratimą, buvo gražių atsiliepimų nuo menotyrininkų, dailės žinovų..
Ukrainos pietų vakaruose, ant Dniepro upės įsikūręs Zaporožės miestas - yra srities centras, turintis 800 tūkstančius gyventojų. Tai ne tik pramonės, bet ir kultūros centras. 
I. Bunokaitės paroda susilaukė ir palankaus Zaporožės srities ,,Aleks" ir ,,TB-5" televizijos kanalų žurnalistų dėmesio. Savo laidose jie informavo apie šį renginį. 
"Norisi pasakyti, kad lietuvių tapyba, deja, dar retai eksponuojama pas mus. Džiaugiamės, kad lietuvė menininkė mielai atsiliepė į mūsų kvietimą, sutiko su mumis bendradarbiauti. Tikime, kad ir ateityje bus tęsiamas bendradarbiavimas su Lietuvos dailininkais," - sako Zaporožės srities Adomo Mickevičiaus vardo kultūros bendruomenės pirmininkė Olga Pavliuk.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-02 13:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media