2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Apsilankykite ten, kur įkvėpimo sėmėsi B.Sruoga

2011-02-02
 
Vytenio Petrošiaus nuotraukoje: režisierius Gytis Padegimas

Vytenio Petrošiaus nuotraukoje: režisierius Gytis Padegimas

Kornelija Ežerskytė 

 

Poetas, prozininkas, dramaturgas, teatrologas, literatūros ir tautosakos tyrinėtojas. Visiems žinomo literatūros kūrinio „Dievų miškas“ autorius. Toks įsimintinas Balio Sruogos pėdsakas mūsų kultūroje. O kokių jo sąsąjų būta su teatru?

 

Prieš 115-ka metų - 1896 m. vasario 2 d.-  gimusio kūrėjo teatrinę biografiją  vasario 5 d. atvers V.Mykolaičio-Putino muziejaus darbuotojai. Mat B.Sruoga, gyvendamas 1940-1943 m. šiame bute, sukūrė daug dramaturgijos kūrinių bei surengė ne vieną teatro seminarą. Tiesiai iš šio buto jis buvo išvežtas į Štuthofo koncentracijos stovyklą... 

 

„Norėdami prisiminti B.Sruogos teatrinę veiklą, kviečiame apsilankyti ir pasiklausyti režisieriaus Gyčio Padegimo pasakojimo,“- sako V.Mykolaičio-Putino muziejaus vadovė Ramunė Šorienė. „Vakarą pagyvins Vilniaus mokinių dainuojamosios poezijos konkurso antros vietos laimėtojos Dominykos Čiplytės pagal rašytojo eiles sukurtas muzikinis intarpas. Renginio metu veiks nuotraukų, dokumentų ir knygų paroda.“ 

 

„...visuomenė, teatras visuomet buvo ir bus tiktai barometras, kuris parodo, kiek tirštas yra dailės skonio oras visuomenėje, kiek ir ko toji visuomenė nusimanomai, pozityviai ir veikliai reikalauja iš savo teatro, ir antra – kiek ji taip pat nusimanomai ir veikliai duoda tam teatrui,“- yra pasakęs Balys Sruoga.  

 

Maloniai kviečiame vasario 5 d., šeštadienį, 16 val. į Vinco Mykolaičio-Putino memorialinį butą-muziejų, kur vyks vakaras, skirtas paminėti 115-ąsias Balio Sruogos gimimo metines. 

 

Laukiame Jūsų muziejuje (Tauro g. 10-3, Vilnius).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-02-02 14:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media