2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Pirmąjį spalio šeštadienį kviečiami į žemaitišką disneilendą „Miško burtai“

2019-09-15
 
Pirmąjį spalio šeštadienį (spalio 5 d.) Žemaitijos nacionalinio parko širdyje - Plateliuose - organizuojamas teatralizuotas festivalis jaunoms šeimoms „Miško burtai 2019". Nuo 12 val. iki 18 val. Platelių dvaro parke su atvykusiais vaikais žais legendų herojai. Jie pakvies į paslaptingą kaukų ir laumių pasaulį, kuriame persipina slėpiningas gamtos pasaulis ir magija.
Antrus metus vykstančiame festivalyje dalyvių laukia kaukų namelių statybos, stebuklingos kaukų lazdos, vėžių mūšis, likimo juostos audimas, įtraukiančios teatralizuotos istorijos, muzikiniai pasirodymai, stebuklingos šermukšnių uogienės virimas, laumių menas, susitikimas su kaukų karaliumi ir dar daug kitų linksmybių.
„Šiuo renginiu mes norime sukurti žemaitišką disneilendą, kuriame vaikai žaisdami susipažintų su turtinga mūsų kultūra, legendų herojais, mitologiniais veikėjais, o tuo pačiu, visai nepastebimai, mokytųsi pažinti gamtą, pastebėti jos grožį. Žemaitija tam - puiki erdvė. Šis kraštas yra išsaugojęs ypatingai daug senosios kultūros apraiškų, nuostabią gamtą. Juk ne veltui žymus geografas Česlovas Kudaba apie šį karštą yra pasakęs „čia patekęs pasijunti, lyg paslaptingoje legendoje". Kviečiu tą legendą patirti," - apie festivalio idėją pasakoja renginio iniciatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė.
Į festivalį organizatoriai ragina atvykti iš anksto - apsistoti vietinėse kaimo turizmo sodybose ir taip dar labiau praturtinti savo patirtį. Maistu rūpintis iš anksto taip pat nereikėtų - renginio metu veiks kaukų kavinė, bus galima įsigyti autentiškų skanumynų ir grožybių lauktuvėms. Tokiu būdu, lankytojai prisidės prie smulkaus vietinio verslo skatinimo. 
„Ypač kviečiame rinktis produktus ir paslaugas, pažymėtas paukšteliu - Žemaitijos nacionalinio produkto ženklu. Šis ženklas reiškia, kad produktas pagamintas parko teritorijoje tausojant aplinką ir paveldą." - pasakoja Rita Grinienė.
„Renginio data - ne atsitiktinumas. Norime paskatinti po saugomas teritorijas keliauti ir ne turizmo sezono metu. Renginys vyks bet kokiu oru. Esant stipriam lietui ar dideliam vėjui, dalis veiklų bus perkelta į šalia esančius Platelių dvaro pastatus," - sako renginio parnerio, Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis.
Praėjusiais metais festivalis organizuotas pirmą kartą iš karto sulaukė didžiulio susidomėjimo. Vos per pirmą valandą po renginio paskelbimo, jame užsiregistravo 300 dalyvių, o galiausiai renginyje dalyvavo apie 600 žmonių. Po renginio lankytojai liko labai patenkinti išskirtine švente vaikams. Viena iš dalyvių rašė „Labai laukiau, nes jau kažkaip ir jaučiau, kad toje aplinkoje bus kažkas ypatingo... Neapsirikau.. Iš tiesų norėjau rašyti Jums padėką, mes asmeniškai gyvename Klaipėdoje ir atvykę pas jus pamatėme ir dar kartą įsitikinome, kokie nuoširdūs, įdomūs, kūrybiški, tikri renginiai gali vykti mažesniuose miesteliuose. Mes asmeniškai labai džiaugiamės, kad mūsų dar ketverių neturintis sūnus turėjo galimybę prisiliesti prie gamtos paslapčių, jos ištakų ir t.t...Tarsi pati gamta susiliejo su jūsų renginiu...Viskas buvo taip tikra..."
Rengino dalyvius organizatoriai kviečia ne tik keliauti į šventę atsakingai renkantis viešąjį transportą ar kooperuojantis vykstant automobiliais, bet ir atsivežti savo turistinius indus. Neatsivežusieji turės mokėti simbolinį sąžinės mokestį už galimybę renginyje naudotis daugkartiniais arba vienkartiniais kompostuojamais indais. 
Renginys nemokamas, nes festivaliui dalinį finansavimą skyrė projekto „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje" rėmėjai - Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika. Visgi, organizatorių siekis - ilgainiui festivalį rengti be išorinės paramos ir jį plėsti - todėl festivalio lankytojai raginami įsigyti saugomų teritorijų lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie būsimų festivalių.
Vietų skaičius ribotas, būtina dalyvių registracija. 
Registruotis! Registruodamiesi jūs rezervuojate sau ir savo šeimos nariams vietas. Būkite sąmoningi, jei ketinate neatvykti - praneškite. 
Daugiau informacijos:

 

Baltijos aplinkos forumo komunikacijos specialistė, renginio iniciatorė
Rita Grinienė
Tel. nr. 862237720
El.p. rita.griniene@bef.lt 
renginio koordinatorius, Žemaitijos nacionalinio parko atstovas
Paulius Mika
Tel. nr. +370 677 86345 
El.p. paulius.mika@zemaitijosnp.lt

 

Daugiau informacijos: www.naturalit.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-15 12:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media