2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatyta Vytauto Gedgaudo knyga „Pirmyn arba mirk“

2022-10-20
 
Knygą pristato Jolanta Mažylė

Knygą pristato Jolanta Mažylė

Rita Bieliauskienė
Spalio 19 d., trečiadienį, 17.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje buvo pristatyta Vytauto Gedgaudo knyga „Pirmyn arba mirk". Gražus būrys ne tik susirinko pagerbto knygos sudarytojos, bet ir ringuliavo graži diskusija, kuri verta daugeliui ausų.
Ilgamečio JAV lietuvių tautinės minties laikraščio „Dirva" vyriausiojo redaktoriaus, vienintelio lietuvio žurnalisto, po Antrojo pasaulinio karo akredituoto Paryžiaus taikos konferencijoje, rašiusio JAV lietuvių spaudai reportažus iš Niurnbergo proceso, mintys sugulė į knygą. Tai V. Gedgaudo premijos laureatės, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos ir medijų tyrimų centro docentės dr. Jolantos Mažylės nuopelnas. Kaip teigė prof. dr. Valdas Rakutis, J. Mažylei pavyko išsaugoti ypatingą Antrojo pasaulinio karo liudijimą, kuris suras savo vietą tarp lietuvių karių, tarnavusių svetimose kariuomenėse, atsiminimų.
Puikiai Zarasuose buvo pristatytas ir filmas, ir paroda apie Gedgaudą su jo archyvinėmis nuotraukomis. Manau kad autorė, Jolanta Mažylė, nusipelno gražaus pagarsinimo, pašventusi ne vienerius metus V. Gedgaudo palikimo tyrimui.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-11-09 09:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media