2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate – naujas nugalėtojas

2020-09-13
 
Savaitgalį Druskininkuose tryliktus metus iš eilės surengtas Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas, kurio nugalėtoju pirmą kartą istorijoje tapo 15min.lt kolektyvas. 
Pasaulinė COVID-19 pandemija šiemet stipriai pakoregavo varžybų organizatorių planus. Tradiciškai Lietuvos čempionai paaiškėdavo pavasarį, o stipriausia šalies komanda įgydavo teisę ginti Lietuvos garbę Druskininkuose vykstančiame tarptautiniame turnyre. Iki šio rudens šis turnyras be pertraukos buvo organizuojamas net penkiolika metų iš eiles ir neoficialiai vadinamas Europos čempionatu.
„Dėl koronaviruso grėsmės svečiai iš kitų šalių šiais metais atvykti negalėjo, tačiau nusprendėme, kad tradicijas reikia puoselėti ir į Druskininkus šį rudenį sukvietėme Lietuvos žurnalistus", - pasakojo šventę organizuojančios Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto komandos „PRESS‘as" vadovas Tautvydas Vencevičiaus.
Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „TOPsport" įsteigtos gražuolės taurės grūmėsi septynios komandos. Visos dalyvės tarpusavyje sužaidė po 15 minučių trukusias rungtynes.
Čempionų titulas pirmą sykį atkeliavo į 15min.lt redakciją. Trečius metus varžybose dalyvaujanti komanda link savo tikslo ėjo kryptingai - debiutuodama iškovojo bronzą, pernai pasipuošė sidabru, o šiemet tapo nugalėtojais. 
Šiemetiniai čempionai laimėjo pirmuosius keturis susitikimus, o turnyrą baigė lygiosiomis su „PRESS‘o" ir Marijampolės žurnalistais, bet to užteko, kad surinktų 14 taškų ir vienu aplenktų titulą gynusius „PRESS‘o" vyrus.
Trečią vietą ir bronzos medalius su 12 taškų iškovojo Kauno žurnalistų komanda, aplenkę futbolo tinklaraščio „Vienuolika", Klaipėdos, „Lietuvos ryto" ir Marijampolės atstovus.
„Tokio pobūdžio turnyruose nustebinti gali bet kuri komanda, o prizininkais šiemet tapo kolektyvai, viso čempionato metu demonstravę stabiliausius rezultatus. Smagu, jog ant nugalėtojų taurės šiemet bus išgraviruotas dar vienas naujas įrašas. Kita vertus, šio čempionato tikslas - ne tik futbolas, o taip pat ir galimybė susitikti su kolegomis iš kitų miestų, pabendrauti ir tokiu būdu stiprinti Lietuvos žurnalistų bendruomenės ryšius", - žurnalistų kovas apibendrino „PRESS‘o" pirmininkas T.Vencevičius.
Geriausiu turnyro futbolininku išrinktas 15min.lt sporto žurnalistas Marius Bagdonas. Geriausio vartininko apdovanojimas šiemet įteiktas vos vieną įvartį per šešis mačus praleidusiam kitam nugalėtojų ekipos atstovui Sauliui Jakučioniui. Geriausiu gynėju pripažintas „PRESS‘o" ramstis Ąžuolas Radzevičius, puolėju - Kauno komandos idėjinis lyderis Zigmantas Jurevičius. Specialaus paminėjimo sulaukė ir turnyre debiutavusių marijampoliečių atstovai - Kostas Kynas atsiėmė vyriausiam varžybų žaidėjui skirtą prizą, o Geda Kumžienė buvo vienintelė turnyre dalyvavusi moteris.
Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Lietuvos sporto žurnalistų federacija šiais metais surengs ir Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą, o kitais metais tikisi atnaujinti ir tarptautinio žurnalisto futbolo turnyro tradiciją Druskininkuose. 
Projektas „Žurnalistų sporto turnyrų organizavimas" bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-18 12:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media