2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Seime eksponuojama fotografijos, kuriose įamžinta žurnalistų ekspedicija po LDK pilis

2019-11-18
 
  Žurnalistų išlydėjimas į ekpediciją. (aut. – L. Skirpstas)

Žurnalistų išlydėjimas į ekpediciją. (aut. – L. Skirpstas)


Lapkričio 19 d., antradienį, 13 val. Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) bus pristatoma fotografo Leonardo Skirpsto fotografijų paroda apie Lietuvos žurnalistų sąjungos 90-mečiui skirtą žurnalistų žygį po Vakarų Ukrainą „Vienybės kelias'19". Renginyje kalbės parodos eksponavimo Seime iniciatorius Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, žurnalistų ekspedicijos „Vienybės kelias‘19" vadovas Gerimantas Statinis, fotografijų autorius Leonardas Skripstas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Ukrainos ambasadorius Volodymyras Jacenkivskis (Volodymyr Yatsenkivskyi). Parodą parengė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubas. Paroda Seime eksponuojama lapkričio 15 - 29 dienomis.
2019 m. liepos 8 dieną Lietuvos žurnalistų sąjungos 90-mečio proga dešimčiai dienų į kelionę išvyko 30 dalyvių - žurnalistų ir jų rėmėjų. Žygio metu buvo ieškoma lietuviškų pėdsakų, vyko susitikimai su plunksnos broliais ir vietos bendruomenėmis, tyrinėjama kaip pateikiamas ir interpretuojamas mūsų bendras istorinis paveldas.
Žygio per LDK valdas moto - „Tegul visi bus viena". Taip yra pasakęs XVII a. Vilniuje gyvenęs Lietuvos arkivyskupas, pirmasis unitų Šventasis Juozapatas Kuncevičius. Ekspedicijos „Vienybės kelias‘19" pavadinimas atspindi bendrą dviejų šalių istoriją ir šiandienos aktualijas - Lietuva palaiko Ukrainos integraciją į Europą, jos kelią į demokratiją ir nepriklausomybę. Žygio maršrutas nusidriekė per garsiausias Ukrainos pilis: Lucką, Olyką, Klevanę, Ostrogą, Mežyričą, Starokonstantynivą, Medžybižą, Sutkovicus, Podolės Kamianecą, Žvanecą, Chotiną, Zbaražą, Vyšnivecą, Kremenecį, Dubną, Pidhircus, Oleską, Zoločevą ir baigėsi Lvove.
Žygis „Vienybės kelias‘19" buvo organizuojamas Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo ir Kijevo Press klubo iniciatyva padedant Ukrainos informacinės politikos ministerijai.
Per 10 dienų žygeiviai aplankė 20 pilių ir piliaviečių, kuriose buvo išskleistos Valstybinė, Istorinė, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Kelionių žurnalistų klubo vėliavos.
„Įsitikinom: LDK dvasia čia - gyva. Viduramžių mūruose, pavadinimuose, kalbose. Kolegos, kultūros darbuotojai, paprasti ukrainiečiai didžiuojasi, kad kadaise priklausė tokiai didžiai ir galingai Europos valstybei" - sako ekspedicijos fotografas Leonardas Skirpstas.
Ekspedicija „Vienybės kelias‘19" leido pajusti kaip Vakarų Ukrainos žmonės gyvena ir pergyvena dėl šalies Rytuose vykstančio neskelbto karo. Tai primena, kad pavojus visada greta, todėl svarbu eiti Vienybės keliu - keliu, kuris veda į sandraugą ir laisvę. 
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė
Asta Markevičienė, tel. (8 5) 239 6202, el. p. asmark@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-11-27 14:55
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

K.L.

2019-11-24 12:42

Gerimantui - 100 balų!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media