2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistai išsidalino ŽENIA apdovanojimus

2012-05-08
 
Nepaisant to, jog dirba skirtingose visuomenės informavimo priemonėse, Klaipėdos žurnalistai yra lyg viena komanda, Egidijaus Jankausko nuotr.

Nepaisant to, jog dirba skirtingose visuomenės informavimo priemonėse, Klaipėdos žurnalistai yra lyg viena komanda, Egidijaus Jankausko nuotr.

Gegužės 4 d. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga uostamiesčio žurnalistų bendruomenė jau 12-ą kartą išsidalino šmaikščius Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimus (ŽENIA), kuriais pagerbiami labiausiai per metus nusipelnę žurnalistai.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus surengtoje linksmoje šventėje šurmuliavo per 60 plunksnos brolių ir jų bičiulių.

 

„Metų atradimu" šiemet paskelbtas „Balticum" televizijos laidos „Reidas" autorius Gintaras Vaičekauskas už tai, kad miesto mero surengto vakarėlio metu atrado save kaip džiazo muzikantą.

 

„Metų praradimo" nominaciją, skiriamą už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą, pelnė buvusi dienraščio „Vakarų ekspresas" žurnalistė Valerija Lebedeva.

 

 Apdovanojimą Metų žurnalistas šiemet pelnė Klaipėdos „Balticum TV" laidos „Reidas" autorius Gintaras Vaičekauskas (viduryje), Egidijaus Jankausko nuotr.

 
„Metų skrydžio" apdovanojimą pelnė LNK operatorius Vilius Mačiulaitis už skrydį iš „Vakarų ekspreso" į šią televiziją.

Dar vieną šmaikštų apdovanojimą "Metų praskridimas", kurio metu įteikta ne ŽENIŲ statulėlė, o linksma kiaulaitė, už "liapsusus" žurnalistiniame darbe pelnė "Vakarų ekspreso" žurnalistas Mindaugas Milinis.

 

Šiemet uostamiesčio žurnalistams nebuvo įteikta garbingiausia nominacija „Metų knyslys", skiriama už rezonansinius reportažus ir straipsnius. Nuspręsta, jog žiniasklaidos atstovai nekniso pakankamai giliai. Tiesa, nutarta, jog jie visgi kniso gana garbingai, todėl šiemet įteiktas naujas apdovanojimas - „Metų garbė". Šį apdovanojimą pelnė žurnalistai Gediminas Pilaitis ir Vidmantas Matutis už išleistą knygą „Išplaukusiems ir negrįžusiems" bei iniciatyvą paminklo negrįžusiems jūreiviams „Albatrosas" iškilimui.

 

Šiemet ir vėl buvo įteiktas dar viena garbingas Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos skyriaus įsteigtas apdovanojimas, skirtas Metų žurnalistui. Šią garbingą nominaciją už profesionalumą ir aktyvumą bendruomenėje pelnė G. Vaičekauskas. Šiemet jo „Balticum TV" televizijoje rengiama laida „Reidas" šventė gyvavimo dešimtmetį, o pats unikalios laidos autorius - apvalų asmeninį jubiliejų.

 

Speciali nominacija „Ačiū" įteikta ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovui spaudai Albinui Strumylai už puikų balansavimą tarp žiniasklaidos ir tarnybos policijoje.

 

Apdovanojimu „Metų gelbėtoja" „Vakarų ekspreso" žurnalistę Dalią Bikauskaitę pagerbė Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė.


Po apdovanojimų ceremonijos skirtingų žiniasklaidos priemonių atstovai lyg viena didelė šeima leidosi į šurmulingas ŽENIŲ linksmybes.

 

Parengta pagal www.ve.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-08 12:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media