2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistai išsidalino apdovanojimus ŽENIA

2011-05-10
 
LŽS Klaipėdos skyriaus archyvo nuotr.

LŽS Klaipėdos skyriaus archyvo nuotr.

Jolanta BENIUŠYTĖ

LŽS Klaipėdos skyriaus pirmininkė

 

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Klaipėdos žurnalistų bendruomenė tradiciškai išsidalino ŽENIA apdovanojimus. Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimas (ŽENIA) skiriamas labiausiai per metus pasižymėjusiems žiniasklaidos atstovams.


Šiemet į penkias šmaikščias ŽENIOS nominacijas pretendavo 20 uostamiesčio žurnalistų. Paskelbus nominantus kolegos už juos balsuoja neįprastu būdu: sustodami už nugaros. Kas „užsiaugina" ilgiausią balsuojančiųjų „uodegą", tas ir laimi.

 

 

 


Garbingiausią „Metų knyslio" nominaciją, skiramą už rezonansinius reportažus ir straipsnius, laimėjo „Vakarų ekspreso" žurnalistė Eglė Ruškutė už tai, kad į viešumą ištraukė į Danės upę įmesto vaikino gelbėtojus. „Metų skrydžio" nominacija už staigiausią kilimą karjeros laiptais taip pat atiteko „Vakarų ekspreso" žurnalistui Martynui Vainoriui, sėdusiam į dienraščio redaktoriaus kėdę. „Metų atradimu" tapo radijo stoties „Laluna" žinių vedėjas Dalius Žeimys, sukūręs šmaikštų reportažą apie po balkonu rastą smauglį. „Metų praradimo" nominacija, skiriama už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą, atiteko buvusiam dienraščio „Vakarų ekspreso" redaktoriui Gediminui Gudavičiui. Visiems laimėtojams buvo įteiktos statulėlės su plunksnos simboliu ŽENIA 2011 ir diplomai. Už dar vieną nominaciją „Metų praskridimas" statulėlė neteikiama, nes nominacija skiriama už „liapsusus" darbe. Šiemet šmaikštus prizas kolegų sprendimu atiteko „Balticum TV" žinioms, kuriose nebeliko...Klaipėdos žinių.


Jau antrus metus Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyrius įteikia Metų žurnalisto apdovanojimą, kuris skiriamas už profesionalumą ir kūrybiškumą. Šiemet jis įteiktas žurnalistei Gražinai Juodytei, kuri už knygą „Klaipėdos akvarelės" pernai pelnė V. Kudirkos premiją.


LŽS Klaipėdos skyrius Spaudos dienos proga šiemet pirmąkart išleido laikraštuką ŽENIA, kuriame įamžintos smagiausios šios uostamiesčio žurnalistus vienijančios šventės akimirkos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-10 11:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media