2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Pensijos, mokesčiai ir... biudžeto skylės

2011-12-13
 
Jonas VĖLYVIS
 

Tai temos, kurios paskutinėje senjorų klubo sueigoje buvo diskutuojamos. O kad būtų aiškiau orientuotis kaip tokios problemos atsiranda ir kaip jos sprendžiamos aukštuose valdžios ešelonuose padėjo Seimo Pirmininko pavaduotojas Erikas Tamašauskas.


Pirmiausia buvo pagerbti gruodžio mėnesį gimusieji ir garbingo jubiliejaus sulaukę senjorai, kuriems buvo įteikti LŽS jubiliatų pagerbimo raštai. Ipolitas Skridla, praeity vadovavęs „Periodikos" susivienijimui ir kurio vadovavimo metu nebuvo nei vieno laikraščio bankroto, o dabar kuriantis eiles, kelias jų perskaitė ir sulaukė audringų katučių. Pateikiame jo sukurtą dviposmį apie bėgančius metus:

O metai bėga lyg pašėlę,
Nebepakeisi jų tėkmės.
Dejonės galvą susiėmus,
Brolau, čia nieko nepadės.

Gimei ir grumkis atsidūręs

Gamtos išdaigų sūkury,
Ir jei pakeltos tavo burės,
Išplaukti iš audrų turi.

 

Diskusijos apie pensijas, mokesčius ir valstybės biudžeto skyles buvo labai aktyvios, Seimo Pirmininko pavaduotojas Erikas Tamašauskas komentavo susidariusią ekonominę situaciją. Senjorai siūlė imtis įvairių veiksmų, gerinančių gyventojų įvairių socialinių sluoksnių gyvenimą, aktyvinti ekonominę veiklą apskritai.


Buvo iškeltas klausimas, kodėl valdžia ne tik tiesiogiai mažina pensijas, bet dar iš kiekvieno šimto litų pensijos į savo biudžetą akcizo mokesčiu pasiima papildomai dar po 21 litą ir šios sumos negrąžina Sodrai. Tada Sodros biudžetas nebūtų skylėtas...

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-13 16:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media