2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Bus parengta žurnalistų senjorų ekslibrisų paroda

2011-01-14
 
LŽS Senjorų klubo nariai, Algio Padoros nuotr.

LŽS Senjorų klubo nariai, Algio Padoros nuotr.

Vytautas Žeimantas
 

Pagal tradiciją Senjorų susirinkimą klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pradėjo nuo pasveikinimų gimtadienio proga. O kolegų, gimusių sausyje susidarė net kelios dešimtys.


2010 metų gruodis irgi pabėrė daug gražių jubiliejų. Senjorų klubo nariai Vestuta Prišmantienė, Teodora Amelija Baranauskienė, Vytautas Karolis Kazlauskas, Stanislovas Zenonas Butkevičius, Algimantas Jazdauskas ir Daiva Vaupšienė atšventė įvairaus lygio sukaktis. Jie visi buvo nepamiršti, nuoširdžiai pasveikinti.


Du iš sukaktuvininkų - Teodora Amelija Baranauskienė ir Algimantas Jazdauskas dalyvavo klubo susirinkime. Apie juos norėtųsi pakalbėti plačiau, juolab abu kolegos yra aktyvūs Senjorų klubo valdybos nariai.


Iš Žemaitijos, nuo Švėkšnos kilusi Teodora Amelija Baranauskienė galėtų būti darbinio pastovumo pavyzdžiu. Ji, dar būdama Vilniaus universiteto antrojo kurso studente, įsidarbino Lietuvos telegramų agentūroje ELTA ir iki pat pensijos dirbo šioje įstaigoje. Ji vadovavo Vietinės spaudos skyriui, vėliau - Respublikinės informacijos redakcijai. Buvo ELTOS kolegijos narė. 1980 metais jai suteiktas Lietuvos nusipelniusios žurnalistės garbės vardas.


Beje, kalbant apie kolegę Teodorą Ameliją negalima nepaminėti, kad beveik visa jos šeima susijusi su žurnalistika. Jos velionis vyras Marius Baranauskas (1931-1995) buvo garsus foto žurnalistas. Spaudoje triūsia ir dukra Audronė su savo vyru fotografu Raimondu Urbakavičiumi. Žurnalisto kelią pradėjo ir jos vyriausias anūkas Laurynas.


Iš Klaipėdos kilęs Algimantas Jazdauskas profesionaliu žurnalistu irgi tapo dar bestudijuodamas Vilniaus universitete. 1958 m. jis jau dirbo „Literatūroje ir mene", vėliau 14 metų atidavė „Komjaunimo tiesai", 16 metų - „Tarybų darbui", 1990 metais patyrusiam net dvi reorganizacijas, tapusiam „Valstybės žiniomis", o po poros mėnesių - „Lietuvos aidu". Vėliau jam dar teko dirbti savaitraštyje „Bičiulystė", žurnaluose „Geležinkelininkas" ir „Raudonasis kryžius". Kolega Algimantas yra išleidęs keletą publicistikos knygų.


Į susirinkimą atvykę LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius bei LŽS administracijos vadovė Jolanta Spangevičiūtė nuoširdžiai pasveikino žurnalistus senjorus su Naujaisiais metais, palinkėjo kūrybinės sėkmes.


Be to kolega D.Radzevičius supažindino su artimiausia LŽS veikla, ypač akcentuodamas pasirengimą Laisvės gynimo 20-mečio paminėjimui, pakvietė visus aktyviai dalyvauti šiuose renginiuose..


Kolega Alfonsas Čepauskas pasiūlė įdomų projektą: surengti Senjorų klubo narių ekslibrisų parodą ir ta progą išleisti parodai skirtą katalogą. Šiam pasiūlymui visi noriai pritarė. Buvo nutarta parodą surengti po pusmečio, o per tą laiką visi, kas dar neturi savo ekslibrio - tokį susikurti.


Pabaigoje visus linksmino Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės vyrų choro „Aidas" koncertinė grupė. Širdis džiaugėsi klausantis dainingų vyrų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-01-14 11:10
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

A.M.

2011-07-26 10:30

Gerai, kad žurnalistai ne tik rašo ir kalba į mikrofoną. Senjorai galėtų į parodą priimti ir jaunuosius kolegas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Donas

2011-07-26 10:28

Senjorai, tai gražiai kruta, o ką veikia jaunimėlis?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media