2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Pasiūlymas kolegoms kurti ir savo idėjas įgyvendinti unikalioje Vilniaus miesto vietoje – buvusioje areštinėje

2020-01-28
 

Vytautas Žeimantas

 

 

"Mieli kolegos, Labai įdomus pasiūlymas. Gal kam kilo minčių?" - klausia Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas Dainius Radzevičius. Siūlymas kolegoms pamąstyti kilo gavus Gabrielės Janilionytės, dirbančios Lietuvos nacionaliniame muziejuje, laišką. 
"Nesenai muziejus atidarė buvusią sulaikymo įstaigą - areštinę, kuri randasi T. Kosciuškos g. 1.ž, - rašo Gabrielė Janilionytė. - Šiame pastate yra keletas paslaptingų kiemų kiemelių. Juos galime apibūdinti įvairiai - purvini, apleisti, turintys simbolinius vaizdus (pro spygliuotą vielą išnyrantis Gedimino bokštas), na tiesiog tai nėra įprasta erdvė. Alternatyvi erdvė kurti, veikti ir daryti kažką neįprasto. Kur dar pats pastato vidus ir jo išplanavimas su kameromis, administracijos patalpomis, savitu kvapu bei unikaliu istorijas mačiusiu bei girdėjusiu interjeru. Ir tai įsikūrę pačiame miesto centre. Ar galite įsivaizduoti!?
Galbūt Lietuvos meno kūrėjų asociacijai būtų įdomu apsilankyti pas mus ir pamatyti areštinės kiemelius, vidų ir mano pristatytą erdvę išnaudoti savo idėjoms įgyvendinti? Mes atviri jūsų meniniams siūlymams ir idėjoms. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte su savo kolegomis, draugais, kuriems tai būtų aktualu.
Jei atsiras menininkų, kuriems įdomus šis pasiūlymas, siūlau kreiptis į mane, Gabrielę Janilionytę, gabriele.janilionyte@lnm.lt, +370 600 63562. Buvusios areštinės Facebook puslapis: https://www.facebook.com/BuvusiArestine/.
Štai tokį pasiūlymą mums atsiuntė Gabrielė Jonilionytė.
Jau turime ir pirmuosius pasiūlymus.
"Galima pagalvoti apie Žurnalistikos muziejaus, ar bent tokio skyriaus / ekspozicijos steigimą, kaip Nacionalinio muziejaus padalinį ar pan. Bendri steigėjai galėtų būti NŽKA ir LŽS. Manau, kad kolegos tikrai pasidalintų eksponatais", - sako LŽS Spaudos fotografų klubo pirmininkas, kolega Jonas Staselis.
"Unikali erdvė, kurią galėtume išnaudoti savo kūrybiškumui parodyti. Kūrybinės žurnalistikos dirbtuvės su naujienų muziejus pagrindu. Kaip mediju raštingumo erdvė ir žurnalistikos grąžos pagrindimo platforma.Žinoma, visą tai reikėtų sukurti per Savanorystę ir projektus", - siūlo LŽS pirmininko pavaduotoja, profesorė Audronė Nugaraitė.
O ką gali pasiūlyti kiti kolegos? Rašykite apie tai komentarų skiltyje arba rašykit tiesiai man; vzeimantas@gmail.com

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-28 12:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media