2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Kelionių ir pramogų klubo metų sueiga „Už mūsų jaunas dieneles!”

2010-12-15
 
 Nijolė Baronienė ir Gerimantas Statinis - 50 jubilijatai, Vytauto Jankevičiaus nuotr.

Nijolė Baronienė ir Gerimantas Statinis - 50 jubilijatai, Vytauto Jankevičiaus nuotr.

Gerimantas Statinis

 

Metai jau į pabaigą, metas žąsiukus skaičiuoti, kiek nuveikta, kiek pražiopsota..? Viso svieto per metus nespėsi apkeliauti, tačiau stengiamės, bandome daugiau gerų darbų nuveikti šiame vartotojiškumo amžiuje. LŽS Kelionių ir pramogų klubas gruodžio 11 dieną rinkosi Trakų rajone, Varninkų kaime įsikūrusioje „Verubės“ kaimo turizmo sodyboje aptarti prabėgusius metus, įteikti „Už mūsų jaunas dienleles!“ nominacijų apdovanojimus, pasveikinti sukaktuvininkus ir pasižiūrėti naują TV apybraižų „Kalnai – mano gyvenimas“ ciklo „Sindromas – kalnai“ II dalį (autor. Justinas Lingys ir Gerimantas Statinis).

 

 

Akimirkos iš LŽS Kelionių ir pramogų klubo sueigos 

 

Oro sąlygos buvo palankios – spaudė šaltukas, o vakarop pasirodė jaunas mėnulis. Oficialioji dalis prasidėjo 18 valandą, o iki tol, aktyvesnieji spėjo išbandyti žemaitukų veislės žirgus, šią vasarą garsinusius Lietuvą ir patvirtinusius mitą, kad pats Vytautas juos galėjo girdyti Juodojoje jūroje. Paskutiniai svečiai beieškodami „Verubės“ kaimo turizmo sodybos sutemose truputį paklaidžiojo, teko juos pasitikti, mat pasirodo, kalta buvo Lentvario gatvės iškaba – ties posūkiu, vienoje pusėje rašomas Rubežių, kitoje Kraštutinės gatvės iškaba, priklausomai iš kur atvykstama: iš Lentvario ar Trakų.

 

Akimirkos iš LŽS Kelionių ir pramogų klubo sueigos  

 

Svečius pasitiko Kelionių ir pramogų klubo vėliava, kuri šią vasarą plazdėjo aukščiausioje Altajaus viršūnėje – Beluchoje 4,5 km. Ceremonijos pradžioje, grojant maršui, vėliava buvo iškilmingai įnešta į salę, vėliau sugiedotas klubo himnas, kuriame žodžiai suguldyti iš žygių akimirkų. Tarybos narė Erika Straigytė įteikė “Už mūsų jaunas dieneles!“ nominacijų padėkos raštus. Kodėl toks pasirinktas pavadinimas? Ogi todėl, kad klubo nariams - Gerimantui Statiniui ir Nijolei Baronienei - sukako, kartu sudėjus, šimto metų jubiliejus! Po sveikinimų buvo pristatyti nauji klubo nariai – Genovaitė Bončkutė-Petronienė ir Algimantas Birbilas. Jiems palinkėta kuo greičiau įsijungti į klubo veiklą.

 

Ant salo garavo kaimiškoje krosnyje išvirta firminė Valerijaus Kovalenkos sriuba – charčo - klasikinis aštrus gruzinų virtuvės patiekalas iš jautienos. Po karšto patiekalo skambėjo klubo pirmininko Gerimanto akordeonu grojama polka ir visi buvo kviečiami šokti į ratelį. Nurimus šokiams – pokiams, Dainius Kinderis pristatė būsimos „Filipinai ’11 M. alčiui atminti“ ekspedicijos dalyvius ir maršrutą. Su klubo vėliava keliauti pareiškė norą ir pirmosios „Bolivija – Peru ’05 M. alčiui atminti“ ekspedicijos dalyviai - Elegijus Golcas, Egidijus Jakubauskas, o taip pat alpinistas, profesorius Juozas Anatanavičius. Buvo peržiūrėta klubo nario Vytauto Bukausko Filipinuose nufilmuota medžiaga.

 

Akimirkos iš LŽS Kelionių ir pramogų klubo sueigos   

 

Gražiame kraštovaizdyje įsikūrusi etnografinė „Verubės“ kaimo sodyba puikiai nuteikė susirinkusius, o šalia tyvuliuojantis Skaisčio ežeras, nors ir nepilnai užšalęs, išsikaitinusius pirtyje kvietė šokti į eketę. Norintys galėjo ne tik pajodinėti, tačiau ir pasivėžinti kinkytomis su žirgais rogėmis bei pasigrožėti artėjančioms žiemos šventėms šerkšnu ir sniegu pasipuošusiu mišku. „Už mūsų jaunas dieneles!“ – virtuoziškai trimitu grojant Vladimirui Školnui žurnalistų Kelionių ir pramogų klubas palydėjo senuosius metus ir kvietė vėl kilti į kelionę, šį kart jau ateinančių metų vasarį su ekspedicija į Filipinus!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-15 11:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media