2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Paskelbti konkurso „Skaidrumas – visų mūsų rankose 2018“ nugalėtojai

2018-12-07
 
17 žurnalistų ir žurnalistinių tyrimų komandų. 85 darbai. Tiek šiemet pretendentų rungėsi geriausių žurnalistinių antikorupcinių darbų konkurse „Skaidrumas - visų mūsų rankose 2018". Dalyvavo 15min.lt, DELFI, Lrytas.lt, „Kauno diena", KK2, „Rinkos aikštės", „Paninfo.lt", „Tauragės kurjerio", „Atviros Klaipėdos" ir „Alio, Raseiniai" žurnalistai ir tyrimų komandos.
Konkurso „Skaidrumas - visų mūsų rankose" tikslas - apžvelgti ir išrinkti didžiausią visuomenės dėmesį patraukusius ir didžiausią pokytį kovoje su korupcija inicijavusius žurnalistų darbus 2018 m. 
Pagrindiniai vertinimo kriterijai: žurnalistiniai darbai turėjo paskatinti kokybinę visuomenės diskusiją apie kovą su korupcija, įgalinti piliečių supratimą apie korupciją ir paskatinti teigiamus pokyčius plėtojant visuomenės skaidrumą.
2018 m. gruodžio 6 d., minint Tarptautinę antikorupcijos savaitę, Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su partneriais - Transparency International, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Viešųjų pirkimų tarnyba ir Konkurencijos taryba - paskelbė tris geriausius Lietuvos žurnalistus, nuolat rašančius antikorupcijos temomis.
Jais pripažinti žurnalistai Tomas Janonis (DELFI), Edita Radzevičiūtė Šileikė („Kauno diena") ir Edgaras Savickas (DELFI). 
„Džiaugiamės matydami pavyzdžius, kai žurnalistai, atlikdami tiriamąjį darbą, reikšmingai prisideda prie kokybiškų pokyčių kovoje su korupcija, didina antikorupcinį visuomenės sąmoningumą. Šiais metais jau 15-tą kartą pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena, kuri kviečia kurti skaidrią, korupcijai atsparią aplinką. Visi suvieniję savo jėgas galime pasiekti bendrą tikslą - prisidėti prie skaidrios Lietuvos kūrimo", - sakė STT direktoriaus pavaduotojas Egidijus Radzevičius.
„Džiugu, kad tiek daug žurnalistų gilinasi į korupcijos problemą ir nagrinėja, kas dedasi skirtinguose Lietuvos regionuose. Tikiuosi, kad šie tekstai paskatins gyventojus labiau domėtis ir suprasti, kaip šalyje priimami sprendimai, ir kodėl svarbu siekti skaidrumo", - sakė komisijos narė Ieva Dunčikaitė, "Transparency International" Lietuvos skyriaus projektų koordinatorė.
Anot komisijos narių, svarbu analizuojant geriausius žurnalistų darbus, šviesti ir informuoti visuomenę apie antikorupcinę pažangą Lietuvoje, populiarinti gerąsias praktikas, stiprinti gyventojų suvokimą, kad skaidrumas pirmiausiai priklauso nuo kiekvieno mūsų - Lietuvos piliečio.
Konkurso komisiją sudarė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir TILS, STT, VPT, KT atstovai: Rytas Staselis (pirmininkas), Jolanta Beniušytė, Povilas Sigitas Krivickas, Virginijus Savukynas, Arūnas Milašius, Brigita Sabaliauskaitė, Egidijus Radzevičius (STT), Ieva Dunčikaitė (TILS), Diana Vilytė (VPT) ir Šarūnas Keserauskas (KT).
Konkurse dalyvavusių žurnalistų sąrašas:
Vardas Žiniasklaidos priemonė
Birutė Davidonytė (15min.lt)
Dovydas Pancerovas (15min.lt)
Šarūnas Černiauskas (15min.lt)
Marius Aleksiūnas (Alio, Raseiniai)
Martynas Vainorius (Atvira Klaipėda)
Michailas Maglovas (LRT / 15min.lt)
Ramunė Ramanauskienė (Tauragės kurjeris)
Rolandas Meiliūnas (Paninfo.lt)
Tomas Janonis (DELFI)
Vidmantas Valiušaitis (DELFI)
Vygandas Trainys (lrytas.lt)
Alvydas Janusevičius (15min.lt)
Rasa Karmazaitė (lrytas.lt)
Lauryna Vireliūnaitė (15min.lt)
Rasa Jakubauskienė (Rinkos aikštė)
„Be Tabu" ir KO (KK2)
Edita Radzevičiūtė Šileikė (Kauno diena)
Edgaras Savickas (DELFI)
Trims nugalėtojams buvo įteikti 500 eurų vertės piniginiai prizai. Planuojama, kad konkursas taps tradiciniu.
 
Daugiau informacijos: Martynas Rusteika, + 370 699 45129, martynas@headline.lt.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-07 11:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media